Zuid Afrika is geweldig!

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Zuid Afrika is geweldig!

Hey peoples, nog niet weggewaaid?
Hier is het goed toeven! Het is zo rond de 30 graadjes overdag :shining: en savonds zo’n 18, dus slapen gaat prima :sleepingback: Het appartement is lekker relaxt, direct aan het strand en heeft prachtig uitzicht op Tafelberg. (als ik normaal internet aantref zal ik is trachten wat picca’s online te knallen.)

Na een veeeeel te lange vliegreis van 11 uur, kwamen we hier dinsdag aan en kevs was er om ons op te pikken, dus we boekten die rental zonder omwegen naar het app.(y) Vervolgens natuurlijk bier drinken en lekker tukken. woensdag beetje boodschappen doen, bakken op het strand (damn ik ben wit :-| maar komt goed!) savonds naar een relaxte chill out bar. Blue peter of iets dergelijks, lache tentje, ze vergeten alleen die loungemuziek te draaien die erbij hoort :shrug:en terwijl het zonnetje ondergaat, zien we de komeet door het nachtelijke hemeltje een streep trekken en weten we dat het goed is ;) jaja foto’s coming soon. (kut internet hier zeg +o( )

Had ik al gezegd dat ik gister ook nog toppie heb gekite? heel maf hiero, thermische wind zit dus heel hoog, dus je moet je kite ook hoog houden voor meer druk. En als je dan dus springt weet je echt niet wat je mee maakt, damn :swinging: wat een Airtime!!! De eerste sprong keek ik eerst omlaag, om vervolgens freaked out naar het strand te kijken, om te zien of ik wel ver genoeg van het strand af zat om dit nog te kunnen landen in het water :hangloose: enjoyed that and more of it:crazy: ! Aaron wereldkampioen Hadlow was ook op het strand, dus die hebben we weer ff voor onze movie toegesproken, zijn vriendin bruna was er ook bij, nice nice, Rui zit al bij kevs en de Rus Petr is ook gesignaleerd. Onze movie actors are present :d

— thursday 18/01
Vandaag helaas geen wind. Dus hard gewerkt aan de movie script, style, locaties, shotlist, etc. Morgen gaat het hier weer waaien en de komende dagen gaat het los met 30 knopen en 3 meter plus swells… dat wordt filmen als een malle :takepicture:

Nou genoeg weer, kga is kijken of ik zonder geript te worden terug kan wandelen naar het app. :dJe merkt hier niet zo heel veel van nog, behalve dan de ‘armed response’ borden overal! en de zwartjoekels die de parkeerplaatsbeveiligen voor 3 rand(debiel) Wij hebben een electrified fence om het app. dus da’s wel safe :machinegun: maf hoor. Apartheid, is ook echt apartheid, dus de zwartjes zitten heel ergens anders, in de witte wijk hiero is het ok. weird world! (en het erge is dat je zelf automatisch zwartjes, zwartjoekels en dat soort dingen gaat zeggen ???)

Nou bewaar wat storm voor als ik terug ben! gotta go.

—- friday 19/01
Vandaag naar Bigbay en Melkbos geweest voor de opnames van de DVD. De cameraman moet er nog wel een beetje inkomen. Onderwijl waai ik van het strand af en burn als een malle in het zonnetje :shining: All part of the job, zullen we maar zeggen. Bigbay was wel ok, Rui en Kevin beulen die tricks eruit als een malle. Op Melkbaai bleek het veel te hard te waaien. Dus ik mis mijn windsurfspulletjes behoorlijk. ik hoop dat het de komdende dagen wat minder hard waait, maar daar ziet het niet naar uit :-s Ook moest ik maar is die trip naar J-Bay gaan plannen. Zodra ik uitge’werkt’ ben, gaan we die garden route naar J-bay doen en lekker kappen met dat op het strand hangen ;) wanna see something :p De simlock van die kl#te sony telefoon schijnt niet verwijderd te kunnen worden, dus voor weinig locaal prepaid de hele wereld over bellen zit er niet in :( Nou ja dan maar niet. Gotta go.

cheers :peace:

Deel 2

Dream job @ South Africa

22 jan 2007, 19:36

Hey harde werkers thuis, als jullie dachten dat ik hier alleen maar op het strand rond hang dan hebben jullie gelijk.

Alleen lig ik er niet lekker te chillen! Zo’n movie opnemen is hard werken!!! Dodelijk vermoeiend, de hele dag in windkracht 7 wegwaaien en tegen de zon in, de zee opkijken, wetende dat het toch echt te hard waait voor de kitesurfzooi die ik mee heb, terwijl ik uberchille windsurfgear, perfect voor hier… THUIS heb liggen :( Damn en wat wordt hier veel gewindsurft! en hoog niveau hoor, super mooie golfritten op die monsterswell hiero. Dus Dream job, is niet alleen maar dream, het is echt een job! Maar wel een superbaan hoor! Dus genoeg gezeurd over verbranden in de zon, wegwaaien in zandstormen en vooral zelf willen surfen :d Het rockt hier de pan uit!

Om het gemoed er een beetje in te houden (a) wordt er wel ff gekite zo nu en dan. Laatst nog voor de deur van ons app. op dolphin beach. Voor mijn gevoel weer een nieuw hangtime record geboekt :matrix: Met mijn kleinste kite (8.5) ga ik op een lekkere kicker af, een mooi stijl golfje van een metertje denk, ik stuur die kite terug, haak uit en zie dat ik niet uit ga komen met mijn timing, dus ik stuur die kite nog harder terug, nog net die kicker benuttend pak ik een vlaag en ik vlieg daar een eind de lucht is 8-o omlaag kijken durf ik niet meer, terwijl mijn lichaam begint te draaien, vanwege die net niet helemaal goede timing, verschiet ik verder van angst om maar niet verder te draaien… dan stop gelukkig die gruwelijk pull omhoog, kan ik corrigeren en me opmaken voor de landing. Een paar rakkies heen en weer varen waren nodig om de schrik eruit te krijgen … damn dat was ziek :yeah:

Vandaag heb ik voor de afwisseling op scarborough (misty cliffs) gevaren, dat is zeg maar 1 locatie onder Kaap de goede hoop en ja de dream gaat lekker verder. Het water is super koud (4 graadjes?) en schoon, komt zo van antartica aangegolfstroomt. De blauw groene kleuren zijn onwerkelijk mooi, de golven…. GRUWELIJK! wat een bakken hier! :surfer: Combineer dat met nasty gusty wind en een heftige ride is het resultaat! Gewoon heen en weer varen is hier al een behoorlijke opdracht, maar wel een fantastische ervaring! Tijdens het kiten een beetje zenuwwachtig het heldere water in staren om te zien of jaws niet toevallig voorbij zwemt, maakt de experience compleet :d Super cool om te zien hoe de wereldtop in kitesurfland, laat zien waarom ze de wereldtop zijn! Wat boeken de gasten die swell hard zeg :thebest: respect!

En zo komen we weer bij het werk terecht. Gister met de Pro riders naar Cape Point geweest, kaap de goede hoop dus (platboom) Daarvoor moesten we door het reservaat dat ze daarvan hebben gemaakt. (we probeerden af te pingelen, dat we movie gingen maken, goede promotie enzo, vervolgens mochten we bijna het park niet meer op, omdat we dan eerst een permit hadden moeten aanvragen, whahaah, strakke aktie :tooth: ) Cool allemaal, zeker met in het achterhoofd, al die schepen die hier vroeger op de kust zijn geklapt. En ik begrijp nu wel waarom, Kaap de goede hoop, is eigenlijk gewoon een collectie bergen, aan zee. Het venijnige is dat de permanent in een soort mist zijn gehuld, waardoor je het idee hebt, dat die bergen nog best ver weg zijn. Niets is minder waar en dat met altijd die keiharde wind… damn, denk je in hoe je half aan de scheurbuik op zo’n VOC schip in windkracht 9 te laat doorhebt, dat je op een berg gaat klappen…. impressive stuff, foto’s volgen. (Het internet hier in karma cafe is echt crap)

Wegdromend naar die tijden komen we ondertussen op het ho’okipa van Zuid afrika aan. Cape point – platboom! :perfect: Damn wat een mosterswell en weer superharde wind, de pro’s knallen vol overpowered met hun 6 metertjes door de monsterswell. Een lekkere shoot voor de Movie dus:p Het water te mooi blauwgroen, het strandje van wit zand en hoe veel windsurfers weer!

Nou dat was ‘m dan wel weer, want het wordt zo langzamerhand zo’n lang verhaal :reading: dat lezen jullie toch niet meer… of wel?

Nou thanks voor de krabbels op de vorige blog en sterkte in de kou :freezing:

Deel 3

Behind the scenes

26 jan 2007, 14:40

Het is hier bewolkt vandaag??? :shrug: Mooi tijd om weer ff het internet cafe te tjekken om wat ‘thuis’ tot me te nemen :d en is wat te bloggen over die DVD die we aan het tapen zijn.

Gelukkig waaide het de vandaag en gister niet, want het komt we wel aardig me neus uit, dat op het strand staan en weg waaien. Ik ben ook goed verbrand :sun: maar da’s natuurlijk mijn eigen schuld… Ik ben redelijk de dagen aan het aftellen tot het dinsdag is en ik uitgewerkt ben ;-) Om zelf lekker te travelen richting the promised land (beach?) alias Jeffreys bay. Tubes, SuperTubes, Boneyards, Impossibles, damn die spots hebben namen, can’t wait to check ‘m out :surfer: Maar goed, dat straks pas.

De Finacier en de cameraman zijn cool, de clown die hier de interviewtjes zou afnemen en wat assistentie zou verlenen bij de opnamens, mengt zich steeds nadrukkelijk in het hele proces :shrug: prima, ga ik lekker wat anders doen. Ik hou me afzijdig en heb bedacht dat het cool is voor de DVD als ik ‘upclose & personal’ ga met de proriders. Oftewel camera mee en roadtrippen met die pro’s, zie ik tenminste nog wat anders als het strand :-d Morgen staat Boulders met de rus op de planning, pinguins vangen voor thuis ;) staat leuk zo aan de vijver :tooth: Hopen dus dat het weer er goed voor is!

Naast dat DVD gebeuren gelukkig genoeg afleiding. Brand Valei inland lake was erg indrukwekkend: Kitesurfen tussen de bergen, in je short, 30 graden, warm water en super scenery :peace: Verder hebben we Yzerfontein getjekt, een leuk dorpje aan zee, waar top swell te vinden is. Helaas was de wind niet ok voor de DVD shoot, dus zijn we doorgereden naar Langebaan, een enorme lagune. Daar konden we weer prima filmen en zelf ook nog ff knallen. Een doorsnee late night session.

Je merkt het al, er treed wat verzadiging op in het ontdekken van de top kitesurflocaties. Slecht heh :slaphead: Mij te eenzijdig, ik wil pinguins, leeuwen, olifanten en j-bay… :takepicture: Laat ik nu.nl maar gaan tjekken en me herinneren dat het thuis vriest en winter is en net doen of ik jullie allemaal niet mis (a) damn, ik ben hier genoeg geknord nu :d off to the beach!

Groeten vanuit tropisch warm SA :shining:

Deel 4

Happy feet @ South Africa

28 jan 2007, 11:09

Die Zuid afrikaanse pinguins regeren :shades: vooral als ze gaan lopen whahaaah :lolonground:

voor de rest is het nu mistig, dus vandaag niet veel op de agenda. Nog even en we gaan naar the promised land en tjek de swell voorspellingen 4 meter plus?

Nou voor de rest is deze blog geheel gewijd aan pinguins.

Pinguins RULE :worship:

(Zal ik er 2 kidnappen? en als hand bagage meenemen? graaf ik een vijver in m’n achtertuin en kunnen ze daar lekker rond wandelen:peace: )

Deel 5

Surreal

29 jan 2007, 10:47

Blood diamonds kijken in een africaanse bios :-| echt weird, vooral daarna als je weer lekker tussen de negers rondloopt :eyes: en dat maffe apartheids gebeuren hier :s alsof je zo de film inloopt ofzo :-|
Vanmorgen al weeeeer vroeg me bed uit :slaphead: maar wel dat interview geklapt. Gelukkig werkte het weer ditmaal wel mee! Straks die tourist sessie naar kaapstad :takepicture: tijd om meer flipflops te kopen :tooth:

Planning: donderdag tot woensdag naar J-Bay, addo national park en in die Rental over de garden route blaffen :driving: (TAO move aside, this is what I want! ;) )

Deel 6

Falling in :heartbounce: with South Africa

4 feb 2007, 12:30

Yoowwwwwww daar ben ik eindelijk weer :d Zuid Afrika rockt echt hard de pan uit! Het leven is goed, het weer is super lekker en de natuur overweldigend mooi :d Here’s the story

Last day @ the office
Dinsdag was mijn laatste ‘werkdag’ ik heb nu dus ‘vakantie’ ;) De cameraman en de clown gaan nog ff door met filmen, maar ik ben weg :d De laatste dag filmden we op een vette locatie, ‘Swartriet’ echt super mooi. maar dat zie je straks wel aan de foto’s :d S’avonds hebben we Ronald teruggebracht en ondertussen heb ik een maatje (Cees die zit hier 3 maanden) om mee te gaan op de roadtrip 2 Jeffrey’s Bay. Een illuster golfsurfdorpje, waar ik heel graag heen wilde :)

Garden route :driving: 2 J-Bay :surfer: 
Woendsdag reden we van kaapstad, via de Garden Route, in 1 keer door naar J-Bay. De route is echt prachtig :d Ik begin het allemaal steeds mooier te vinden die natuur. Het moest ff tot me komen, hoe groots en onbegrensd het hier is, maar nu ik besef, dat achter dat duin, bos of berg, niet gelijk een stad ligt, maar gewoon onbegrensd natuurgebied, vind ik het echt indrukwekkend.

Langs de Garden Route kom je veel verschillende soorten begroeing tegen gekomen, van dorre vlakte, tot groene oerwouden. Super mooi. Onderweg borden ‘ don’t feed the baboons ;) We reden er nog bijna 1 aan stukken, dat was schrikken, maf zo’n aap die de snelweg oversteekt, maar wel weer dik afrikaans :d

S’avonds dan eindelijk J-Bay en wat een lekkere spot. De golven breken er zo mooi vanwege de rotsen/riffen, die behoorlijk gnarly zijn als je erop gespoeld wordt! Het dorpje zelf heeft veel supersurfstores. Elk merk heeft er wel 1 en er zijn ook diverse factory outlets.Dus dat wordt dik shoppen :d

Addo’s Nat. Park en spelen met Leeuwtjes
Donderdag het Addo National park, daar hebben we de olifanten getjekt. Op een gegeven moment stonden we zo’n groep olifanten te bekijken en ineens, werd er in de landrover voor ons druk gebaard en werden er allerlei singalen gegeven naar ons, blijkt er een drietal olifanten uit de bush te komen en die lopen recht op ons af 8! (wij stonden tussen de bush en de vijver in) we schrokken ons helemaal wild natuurlijk, zetten de auto een paar meter voor uit en het ging allemaal goed. WOW wat was dat VET :d

Verder zebra’s, turtles en pumba’s gezien. Een hele dag door dat park gereden in onze ouwe golf I en dat was best vermoeiend. Maar erg leuk. Op weg naar huis, gingen we langs een Leeuwen park, we hadden gehoord dat je daar met welpjes kon spelen, dus dat wilde we wel ff uittjekken :p Het bleek een aardige tourist trap en of het goed is voor de dieren weet ik niet. Maar het was superleuk om met die leeuwtjes te spelen. Eentje wilde niet, die gaf een grom… je had gelijk door dat het leeuwen zijn, geen huiskatjes :p Op gegeven moment kroop er een tegen mijn been op en beet die in mijn kont haha, schrikken natuurlijk, maar niet echt serieus doorgebeten gelukkig :d Supercool iig!

Sale @ the Factory outlets
Vrijdag zou de swell opbouwen, maar de aanlandige wind deed dat aardig verstoren. Dus dan maar die factory outlets checken. Billabong, Quicksilver, Ripcurl, you name it, je koopt het hier voor weinig in de factory outlets en dan is het ook nog eens low-season, dus alles gaat in de opruiming :d Ik kan je vertellen, die shops zijn bijna leeg, nu ik daar langs ben geweest ;) maar hey, het duurste is een nieuw (2007) dressshirt, zonder korting slechts 30 euro. de rest ging voor de helft van de helft ervan :yeah:

Kitesurfen @ jaybay & dolphin
Tja en wat doe je als het waait? precies, kitesurfen, dus na de shopping sessie op mainbech gekite en in een beachlagoon bij dolphins. Die mond uit in zee, met een 8.5 m kite volgas die gruwelijke golven in beuken om onderwijl uit alle macht je board aan je voeten te houden, want dit is echt vol gas shark territory, zo’n lagoon uitmonding. Lekker scary rondvaren dus :d

Goin out @ J-Bay
Vrijdag avond natuurlijk de kroeg in. alleen het is low-season dus de kroeg was uitgestorven. Dan maar ff poolen en die Baco’s bekommen voor 1,10 euro (y)

Surfin J-Bay :surfer: – :shock: 
De swell voorspellingen kwamen uit en 3,5 meter swell op J-bay is behoorlijk gruwelijk! Zoals het hoort stond ik om kwart over zes smorgens op het strand, helaas nog geen tubes, maar wat een snelle brake en lange golven. Dat boven op een lavarotsstrand… te gruwelijk voor mij. door de kitesurfsessie had ik nog geen surfboard kunnen huren, dus er zat niks anders op als een beetje genieten van het schouwspel van die helden die die dikke overheads op subes en supers afbeukten.

Om 9 uur ging de surfshop open, dus gelijk een board gehuurd. een 7.2 NSP Daarmee naar de Point, een iets mildere spot, maar nog steeds dik overhead! Inpeddelen tussen de rosten was ziek, de set die ik over me heen kreeg de eerste uitpeddelsessie nog zieker. Dam ik heb wel leren dukken hier ;)

Eenmaal achterin aangekomen eerst maar ff dik uitrusten. Wat een enorme golven hiero! Uiteindlijk was daar dan die golf met mijn naam erop. Niet de hoogste uitgekozen… dacht ik… Ik peddel in en race die muur van water af… Damn deze golf bouwt ‘m nog ff lekker op…:-| Dik overhead, scheur ik of mijn leven er van af hangt down the line… damn… F#CK deze minimalibu is niet snel genoeg… een gruwelijke rit en ik red het maar net :crazy: Vol adrenaline, scared sh#tless, maar voldaan besluit ik dat ik eerst nog maar ff moet oefenen, voor dit soort monsters :-$ maar WAT een ervaring :yeah:

Het is nu pas vroeg in de morgen, we besluiten nog ff wat te shoppen en on tour te gaan.

Monkey Park & Birds of Eden

Plettenberg beach

De kroeg in @ Ksysna

Ksysna heads
Zondag al weer

Parkeerbeheer

en nu off 2 buffelsbaai & Wilderniss

Ja nou uhhh, de rest van het verhaal volgt, het avontuur lonkt en het internet cafe ben ik zat :d

Conlusie, het leven is goed in SA, travelen als the japanese rules, cheers:peace:

Deel 7

Beatch to the left & beatch to the right

5 feb 2007, 08:30

Mohgu peoples, terwijl mijn reisgezelschap nog ligt te tukken :sleeping: boek ik hier ff dat internet, lekker chill in het hostel :typing: We zitten nu in Mosselbay, waar we gister vanaf de punt walvissen hebben gespot. mwaaah da’s verder een saaie bezigheid hoor en als je een beetje mazzel hebt zie je een wit fonteintje aan de horizon verschijnen wat dus duidt op walvis.

We begonnen gister na een goede uitslaapsessie in Knysna aan een lekker onbijtje aan de haven, waar we als gebriukelijk slap aanlullen tegen parkeerbeheer ;) Daarna ff de Knysna heads getjekt, wat wel weer een mooi stukje afrikaanse kust is. Helemaal Top. Vervolgens naar Buffelsbay, ik denk het mooiste strand waar ik tot nu toe ben geweest! Het is een soort half maanlandschap, van ruwe rotsen, waar de blauwe oceaanswell volgas op in beukt.

Helemal hip, begint dat hyves hier ook eindelijk een beetje te werken, dus wallaaah met foto ;)

Na buffelsbay, boekten we die rental weer vrolijk verder over de Garden Route, al luisterend naar reaggea en toeterend en zwaaiend naar iedereen die staat te liften :lolonground: (om vervolgens gewoon door te rijden natuurlijk :goodbye: :lol: ) Maar we toeteren en zwaaien ook naar wegwerkers, don’t worry.

Wilderniss up next, voor de verandering een standaard zandstrand… veel oerwoud… en dikke bergen… Door naar Mosselbay, dat blijkt een beetje een saaie stad te zijn. Maar we waren toch al versleten van dat cruizen de hele dag, dus na het walvisspotten en een kort bezoekje aan een andere beatch (dianabay) tijd voor een tukkie. Vandaag weer lekker verder cruizen en vette strandjes tjekken langs de garden route. Echt dingen die we willen doen hebben we niet meer. Misschien cagediven naar sharks, maar da’s dik duur. We zien wel wat de route brengen gaat.

Stiekum kijk ik ook al weer een beetje uit naar vrijdag, dan ben ik weer lekker thuis, bij jullie, de katjes, mijn huissie, mijn barchetta’tje, mijn surfspulletjes en dikke zuidwesters… gotta love it…

Back to reality, uitchecken hier en cruizen :driving:

cheers:peace:

Deel 8

Home sweet home

11 feb 2007, 22:11

en zo ga je van 30 graden :shining: naar een paar graden :raining: maar dat geeft niks. Een maandje weg in de winter, geeft je een hoop weerbaarheid tegen het Nederlandse weer :p Bovendien geniet ik momenteel van 1 van de mooiste onderdelen van op vakantie gaan….

Thuis komen :yeah:

en wat is het weer heerlijk thuis! gotta love it :hearts: the peoples, the place, make it all worthwhile!

Toch even terug naar SA? okey om het af te leren, de laatste dagen:

Dirtroad maddness
De laatste dag van de roadtrip, boekten we die ouwe rental urenlang over Afrikaanse dirt roads. Ultieme uithoeken van de westerse kaap deden we aan. Best relaxt, alleen rammelt je kunstgebid uit je kaken op die rotswegen :tooth: en maar hopen dat je niet lek rijdt, 30 kilometer into the middle of no-where! Gelukkig deden we dat niet:driving:

De kust is er prachtig, de natuur wederom indrukwekkend, maar wat zouden de bewoners er doen??? Geen idee, op de struisvogelfarmhouders na! en ik wist niet dat die beesten 60 km/h gingen! (kwamen we achter toen er een zich uit de voete maakte voor ons uitrennend!) Maar verder?

Het plaatsje vermaaklikheid ligt minstens 30 kilometer dirtroad van verdere bebouwing! Gelukkig hebben ze wel een eigen postkantoor ;) maar wat doet mer er? Vast het een en ander waar Stephen King inspiratie bij kan opdoen ;)

Witsand
Na een halve dag dirtroads de laatste beach van de roadtrip getjekt. een straffe wind waaide over de lagoon van witsands, helaas zakte die snel in en ach, wat moet je op dat vlakke water, doe mij maar dikke golven :d

De opgedoekte wind deed ons vervroegd naar Kaapstad verhuizen, alwaar nog een drietal dagen van niksen en bijbruinen in het zonnetje wachtte alvorens de vlucht naar huis werd aangegaan.en nu ben ik weer thuis. Veel herinneringen aan een prachtig stuk wereld erbij! Afrika is prachtig en ik kan het zeker iedereen aanraden!

Next stop Nepal, Tibet met wat china, hongkong en japan? we shall see, voorlopig gewoon lekker genieten van het goede leven thuis! en die foto’s uitzoeken, uitdraaien, uploaden en de verhalen vastleggen voor later ;) want voor je het weet ben je het weer vergeten in de vluchtigheid van alle dag en kom je toch weer uit op waar het echt om gaat!

home sweet home

 

Er is 1 reactie op “Zuid Afrika is geweldig!”

  1. Out in Africa says:

    Leuk om een keer een reisverslag van een jonger persoon te lezen! En wat betreft de titel, Zuid Afrika is inderdaad geweldig!


Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag