Vietnam

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Vietnam

Lieve lezers,

Het is alweer een maand geleden sinds de laatste update, dus jullie zullen wel benieuwd zijn hoe het ons vergaan is. Dubbel zoveel foto’s en een extra lang verhaal. Geniet er van!

Begin maart hebben we Martijn opgehaald van het vliegveld in Saigon. Klaar voor een avontuur met z’n drieen dit keer. Na al die kou in NL, moest hij wel even wennen aan de 37 graden in Vietnam. Maar gelukkig ging dat snel genoeg met wat verkoelend biertjes.
Snel een plan maken voor de 4 weken die ons te wachten stonden.

Als eerst zijn we ons in het War Remnants Museum gaan verdiepen in de oorlog die hier in de jaren 70 gewoed heeft. Na Cambodja komen we erachter dat ook hier vreselijke dingen zijn gebeurd in het verleden. In het museum zijn honderden foto’s te zien van de gruwelijkheden, maar wat vooral veel indruk maakte is om te zien wat de gevolgen zijn van de Agent Orange (chemische wapens) die Amerika heeft ingezet. Jaren na de oorlog zijn er nog misvormde kinderen geboren, met de meest bizarre afwijkingen. En vaak worden die door de familie afgestoten, dus komen in weeshuizen terecht. Zelf ondervonden wij een triest geval van de na-effecten van Agent Orange tijdens onze motorbike-trip, later in Dalat. Het zoontje van een van de bikers heeft op heel jonge leeftijd kanker gekregen. En zijn toekomst is nog onzeker. Heel triest.
Na het museum kon een bezoek aan de Cu Chi-tunnels natuurlijk niet uitblijven. Nou ja voor Tinus en Chiel dan, want met mijn claustrofobie kruip ik die mini-tunnels onder de grond echt niet in!

Vanuit Saigon hebben we vervolgens een dagtrip geboekt naar de Mekong Delta. Een groot gedeelte van het zuiden van Vietnam leeft rondom de Mekong-rivier en je ziet hier dan ook van alles op het water plaatsvinden. Er zijn floating marktes, floating houses, floating schools et cetera. Verder verbouwen ze veel groenten en fruit dus het is hier super groen.

Na de stad is het tijd voor strand, Mui Ne is onze keus. Als we aankomen zien we het ene na het andere resort. Iets waar we niet echt op zitten te wachten aangezien het publiek ons dan wat minder bevalt. Na een lange zoektocht komen we ergens terecht waar het niet belachelijk duur is, maar toch hebben we het er na 3 dagen wel gezien. Helaas hebben de Russen het hier al aardig verpest, net als in Goa en Cambodja. Wat een pestvolk is dat zeg!

Vanuit Mui Ne reizen we vervolgens naar Dalat. Een plekje in de Central Highlands van Vietnam. Dat het hoger ligt merken we wel, want we moeten zowaar een vest aan ‘s avonds. In Dalat kom je de een na de andere motorrijder tegen die je aanbiedt om je achterop te nemen en door de bergen te rijden om wat van de omgeving te zien. Tja.. laten we dat maar doen zeggen we tegen elkaar. En na een dag de omgeving van Dalat te hebben gezien, zijn we eigenlijk heel enthousiast over deze manier van reizen. We worden overgehaald om een trip naar Hoi An te boeken met Yang, Vu en Ocean. Dat betekent 6 dagen achterop de motor, door de bergen touren. In totaal hebben we 900 kilometer afgelegd, hebben we super mooie uitzichten gehad, heel veel geleerd over de oorlog, het leven van Vietnamezen, de landbouw, natuur en nog veel meer. En vooral hebben we een super week gehad met deze drie gasten. Lees voor een uitgebreider verslag Michiel z’n dagboek maar :).

Als we worden afgezet in Hoi An lig ik helaas 2 dagen ziek op bed, maar kunnen de jongens lekker naar het strand. Ook niet verkeerd! Als ik opgeknapt ben maken we een plan voor de laatste dagen die ons restten in Vietnam en ga ik lekker mee naar het strand. Ook kan ik het natuurlijk niet laten om in een van de tientallen tailorshops 2 mooie jurken op maat te laten maken. Voor 15 USD krijg je binnen 12 uur een prachtig, op maat gemaakt kledingstuk. Het ontwerp kun je zelf aanleveren of kiezen van een van de vele voorbeelden, de stof kies je uit en vervolgens wordt alles binnen no time voor je gemaakt. Wow, paradijs voor een vrouw! Verder genieten we van de laid-back sfeer die hier hangt, voordat we het vliegtuig pakken naar Hanoi. Dat is ons iets te ver met de (nacht)bus.

Hanoi is weer een vieze stinkende stad, waar je eigenlijk niet te lang wilt blijven. Gelukkig hebben we onze tour naar Halong Bay al geboekt en vertrekken we naar betere oorden. Op een boot varen we langs de 1969 eilanden die voor de kust in de zee opreizen. Het doet Michiel en mij denken aan Yangshuo, waar je ook tussen de karstgebergten zit. We hebben een leuke groep, waarmee we de een nacht op de boot doorbrengen. Daarna door naar Cat Ba Island, maar helaas zit het weer niet mee dus zijn we niet super enthousiast.

Sapa is ons door veel mensen aangeraden dus we hebben na terugkomst in Hanoi direct de nachttrein gepakt. Al vroeg stappen we uit de trein en zien helaas dat het hier (ook) mistig is. Daar gaat ons mooie uitzicht! We bezoeken een van de bergdorpjes rondom Sapa, maar erg authentiek is het niet meer. De vrouwen lopen hier wel in traditionele klederdracht en de huisjes zijn erg armoedig, maar de toeristische invloeden stralen er toch duidelijk vanaf. Gelukkig gaat de zon wel schijnen dus kunnen we wat mooie plaatjes schieten.
Helaas doet het niet zoveel met ons, maar misschien komt dat ook wel doordat we onze beste indruk van Vietnam al hebben opgedaan tijdens onze motorbike trip door de Central Highlands. En we zijn de tours een beetje zat.

We pakken de nachttrein weer terug naar Hanoi, en na wat inkopen pakt Tinus het vliegtuig terug naar huis. Helaas, de 4 weken zijn super snel omgegaan en we vinden het erg jammer om afscheid van hem te nemen.

Wij zetten onze reis voort naar Laos. Over een paar uur pakken we het vliegtuig naar Vientiane, waarna we gelijk doorreizen naar Vang Vieng. Ik ben benieuwd wat ons te wachten staat!

Liefs,
Denise (en natuurlijk van Michiel en Tinus)

Er zijn 16 reacties op “Vietnam”

 1. Loes says:

  Wat een mooi verhaal weer!
  Die foto op de motor is echt fantastisch Den :).
  Nog heel veel plezier!
  Liefs Janbert en Loes

 2. Danne says:

  Ik heb nog niet alles kunnen gelezen, maar voordat ik weer vergeet te reageren alvast een bericht 😛 De foto’s zijn iig fantastisch weer Den! Geniet ze! xx

 3. nina says:

  jaaaa leuk!!! echt zo inspirerend allemaal!
  laos, gaaf!!!vergeet Tadlo niet te bezoeken, hopelijk zijn de russen daar in de tussentijd niet beland, want dat was echt een heel peacefull dorpje, valt denk voor de russen niet veel te beleven. we hadden een guesthouse met uitzicht op watervallen, heerlijk weer, mooie natuur en rust.
  en als je naar het zuiden gaat don det, waar het ‘s avonds echt donker is! geen electriciteit. beter neem je van te voren kaarsen mee, want daar zijn ze duurder 🙂 daar kunnen jullie ook zelf een bootje met gids regelen om de irrawaddy dolfijn te gaan zoeken, eerst fietsje huren, dan naar het strandje fietsen (best een eind) en daar een bootje regelen. erg leuk!
  heel veel plezier en niet teveel friends kijken in vang vieng ;)!
  dikke kus!!!

 4. Marian van tante Cor says:

  Tof zeg zo’n reis, vooral achter op de motor ziet er heel stoer uit! En die nauwe gangetjes….kan me voorstellen dat je niet mee gaat Denise!
  Geniet nog van jullie nieuwe avonturen!
  Groetjes!

 5. Backpacker Henk says:

  Ik ben weer zeer onder de indruk van jullie avonturen. Bij mij komen weer herinneringen terug van de reizen die ik vroeger maakte. Jullie gaan nog veel meer mooie dingen zien en beleven in de landen die hierna komen en waarvan ik de meeste ook bereisd heb. Geniet ervan en gegroet..

 6. Framb says:

  Hey lieverds! Klinkt weer erg goed allemaal en de foto’s zien er super uit! Veel plezier in Laos! xx en een dikke knuffel!

 7. Iris says:

  Heey vakantiegangers! Ziet er weer heerlijk uit die foto’s, lief die kleine meisjes en aapjes, en enge geweren en oorlogsverhalen… Geniet er lekker van! Liefs xxx Joost en Iris

 8. Maartje says:

  wat een fantastische foto,s, en leuk dat Harrie zich ook goed vermaakt. Een enig gezicht al die kindjes met oranje ballonnen, zo kom je nog eens ergens binnen…Groetjes, Maartje

 9. Hannie en Thomas says:

  Hoi Denise en Michiel,
  Wat een geweldig verslag en prachtige foto’s.Wij zijn wederom weer onder de indruk van jullie reis en wat leuk die motor trip dan doe je wel veel indrukken op.Leuk dat jullie het met z’n drieën opgetrokken zijn. Geniet van jullie reis Groetjes Thomas en Hannie

 10. Maike says:

  Ziet er super uit Den, leuk om zoveel bekende plekken weer te zien 🙂 Youre gonna love Laos. Bij de tips van Nina wil ik het noorden nog toevoegen, Nong Khiaw. Ben er zelf niet geweest, maar erg goede verhalen gehoord dus bezoekje waard! Groetjes aan Chiel! xx

 11. Hup Holland Hup
  Leipe shit ouwe.

  EASY – HAPPY – GO – LUCKY.

 12. Leen en Corrie says:

  Lieve reizigers,
  Wat een bijzondere rit hebben jullie gemaakt met de Easy Riders. Mooie foto’s, het plezier straalt ervan af.
  En nu weer samen verder reizen, we hopen dat jullie in Laos ook een mooie tijd hebben.
  Veel liefs van ons!

 13. Ruud en Corrie says:

  Hoi wereldreizigers,
  Wat een prachtige foto’s weer. Een hele onderneming om dagenlang achterop te zitten! Hadden jullie er geen last van? Nu op naar Laos. Kan al niet wachten op het volgende verslag.
  Liefs,
  Corrie en Ruud

 14. Bertie, Frank en Thom says:

  Hey peoples, wat een geweldig verslag weer. Prachtige foto’s, leuke foto’s, lieve foto’s, indrukwekkende foto’s, kortom, weer veel om van te genieten. Wat moeten jullie dan wel niet genieten, jullie beleven het allemaal live.
  Wat leuk, dat Tinus het ook zo naar z’n zin gehad heeft. De tijd ging zeker nog veel sneller.
  Heb veel plezier in Laos, ben benieuwd hoe het daar is. Veel liefs uit een wat warmer Noordwijk, dikke kus van mij en een hug van de boys. Bertie.

 15. Ans Ballering says:

  Ha reizigers,
  Leuk om het verslag over Vietmnam te lezen en super die foto’s.
  Herkenning omdat we er dezelfde plaatsen bezocht hebben tijdens een zomervkantie.
  Groetjs Ans

 16. Klaas en Alice says:

  Hoi Michiel en Denise,

  Weer een leuk verslag van jullie. Zijn jullie al weer gewend nadat Martijn vertrokken is? We kijken uit naar jullie verdere avonturen.

  Liefs Klaas en Alice.


Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag