Rondje bali 2015

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Rondje bali 2015

In 2015 wordt het weer hoog tijd voor een rondje Bali. Dit keer een fijne rondreis in Bali, Java, Komodo en de Gili eilanden. Ik heb er zin in.

We vertrekken op woensdagavond en landen dan ruim twee weken later op maandag. Voorlopig is dit de route:

Rondreis Bali – Java – Komodo – Gili

We komen op donderdag om 20 uur aan op Denpasar Ngurah Rai international Airport na een vlucht/reistijd van 16 nogwat uur! Met een tussenstop in Singapore #duurtlang. Aan de donderdag hebben we dus niks, dan maar een luxe hotel regelen voor de eerste nacht want dan zal een beetje lekker slapen wel prettig zijn. We kregen een goede tip voor Green Fields… zou ‘m zo maar kunnen worden 🙂 Vrijdag uitslapen en over de rijstvelden uitkijken. Zouden die wel een beetje in bloei staan in die periode?

Oost Java – De levende Bromo vulkaan & sulfiet kratermeer Kawa Ijen

We hebben nog niks gezien van Bali, maar het is al weer tijd voor het volgende eiland. Op naar Java voor een dag of 4, een ronje langs Kawa IJen en de Bromo vulkaan. De eerste is het gaafste, meest bizarre maanlandschap dat ik ooit heb gezien. Dus daar moeten we nog een keer langs en dan moeten we er ‘s nachts ook nog even gaan kijken begrijp ik(tour Bali – Bromo – Ijen):

Dan moeten we ook naar de Bromo vulkaan, want die gorgelende berg is ook heel gaaf. Een actieve vulkaan (helaas geen lava) moet je eens gezien hebben toch?

Als we op zaterdag vertrekken, kunnen we zondag Bromo doen, maandag naar de sunrise door naar de Ijen, waar we dan ook ‘s nachts moeten zijn voor  de ‘ blue fire’.  Lekker goedkoop intern vliegen binnen Indonesië zou kunnen met Lion Air. Stukje vliegen van Denpasar naar Surabaya kost 40,- enkeltje p.p. op het moment.

Woensdag dan maar weer een dagje Bali en twee nachtjes bijkomen. Deze is helaas net te duur (180e per nacht) deze is ook getipt. Misschien ook wel naar Lovina. Op vrijdag en het weekend liever midden in hectisch Kuta 😉

Draken temmen op Komodo

Ik heb altijd al naar Komodo gewild, daar vind je nog draken! Nu liggen die beesten waarschijnlijk alleen maar te niksen in de zon en is dat hardstikke saai, terwijl je een eeuw onderweg bent om er te komen, maar dan gaan we toch gewoon ook van de reis genieten? en de wildernis?

Nu ligt Komodo best een eind weg van Bali, dus of je bent lang onderwerg, of je bent een boel geld kwijt voor een vliegticket. Al met al wordt dit geen goedkoop uitstapje. Ik ga er nog eens op los google: Optie1hier 4D/3N voor $895 hier 4D/3N voor $695,- vanaf denpasar.

Als we op maandag vertrekken, zijn we donderdag terug voor nog een paar dagen gili.

Luieren op de Gili’s

Donderdag zoeken we weer een luxe verblijf voor goede slaap op Bali, zodat we vrijdag naar een Gili eiland kunnen, waar we dan 1 nacht gaan verblijven om zaterdag weer terug te keren voor de laatste dag Bali.

 

 

 

 

 

 

Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag