Paris oe la la! net buiten de stad parkeren en hotel aan de A1

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Paris oe la la! net buiten de stad parkeren en hotel aan de A1

Tijd voor een lang weekend parijs! Na een beetje surfen op Booking.com, where else, het hotel van donderdag tot zondag geboekt. Ik doe eens gek, 300 euro voor 3 nachten, maar dan heb je ook wat 😉 Geen zin in gedoe, dus vlak bij Gare du Nord een campanile hotel, alles erop en eraan, 3 sterren en een 7,6 als beoordeling op Booking.com prima. Ik ben benieuwd wat wij er van vinden. Nu kost het parkeren van de auto ook nog eens 17,- euro per dag… nou dat vind ik dan dik teveel van het goede, hoewel het parkeren in centrum Parijs nog wel mee schijnt te vallen.

Voordelig / goedkoop parkeren bij Parijs / net buiten parijs

Omdat we ons lange weekend geen gebruik maken van de auto, moet het ook wel voordeliger kunnen. Dus op zoek naar een alternatief om goedkoop te kunnen parkeren net buiten Parijs en dan nemen we de trein of Metro naar Gar du Nord, waar ons hotel is. Na wat Googlen en een hele hoop spamsites met ‘minder duur’ betaald parkeren uiteindelijk toch wat gevonden. Saint Denis, een buitenwijk van Parijs, waar het nog enigszins veilig schijnt te zijn voor auto’s met buitenlands kenteken om te kunnen parkeren. Dus dat ga ik doen. Ik ben benieuwd en laat het hier nog wel even weten.

 


Bekijk op Google Maps

Goedkoop hotel langs de A1 naar Parijs

Het plan is ‘s avonds te gaan rijden en dan halverwege een goedkoop hotel langs de A1 richting parijs te pakken. Een F1 hotel kon ik zo snel niet vinden, dus dan maar weer op Booking.com rondsurfen. Na een beetje in te zoomen op de kaart, zo rond Lille, kwam ik op een lekker goedkoop hotel uit, heeft ook nog een 7 als waardering, dat kan toch bijna niet voor 25,- en een tweepersoons kamer? Nou we gaan het zien. Dus eerst daar lekker slapen en dan naar Saint Denis voor een gratis parkeerplaats, Parijs here we come 😉

Nu nog even een ‘buitenland abo’ voor de mobiel en ik ben er klaar voor 🙂

Waarheen met die kamelen… Parijs in 4 dagen

Ik ben al een paar keer geweest, dus ik ga voor croissantjes en Centre Pompidou, hopelijk hangt er nog wat Roy Lichtenstein aan de muur.

 

Er zijn 3 reacties op “Paris oe la la! net buiten de stad parkeren en hotel aan de A1”

  1. willem says:

    hoe was het parkeren in saint denis? ik ga dit weekend naar parijs voor de techno parade en ik wil mijn daar gaan parkeren. is de stad goed bereikbaar?

  2. Dave says:

    Dit is precies de info waar ik op internet naar op zoek was. Ik ben vooral erg benieuwd naar de gratis parkeerplaats. Hoe is die bevallen? Is het echt een veilige buurt? Vertel a.u.b.!!!! 🙂

  3. Vincent says:

    Parkeren is prima bevallen. Wel een beetje gedoe, maar een stuk goedkoper. Je moet voor jezelf beslissen of je het parkeren veilig vind, het zal per periode wel verschillen.


Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag