Noord Thailand

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Noord Thailand

Lieve mensen,

Na een wat tegenvallend Laos hebben we onze reislust weer hervonden in Thailand. Het noorden van Thailand wel te verstaan. Een bewuste keus aangezien we maar  voor 15 dagen een visum konden krijgen aangezien we overland de grens over gingen. Kortom, niet racen door Thailand maar gewoon later weer terugkomen om het zuiden te doen.

Enfin, terwijl we nog bij de grenspost stonden kwamen we al een andere groep mensen tegen (waaronder twee hele gezellige Nederlanders) die op weg wilden naar Chiang Mai en een minibus wilden regelen. Eigenlijk was ons plan om naar Chiang Rai te gaan voor een overnachting en dan door te gaan naar Chiang Mai. Onderweg vanuit Laos naar de grens was er al van alles misgegaan, echt waar, geen vriendelijk gedag van het land en de mensen in Laos, waardoor we wat ‘vertraging’ hadden opgelopen. Maar goed, niet lang getwijfeld en mee gegaan in de minibus, op naar Chiang Mai!

Achteraf een goede keuze want de 15e, de dag nadat we waren aangekomen begon hier het Thais Nieuwjaar, ook wel waterfestival genoemd. Ja de naam zegt het al, je komt niet droog van dit festival terug. Nee beter nog, helemaal driedubbel doorweekt tot aan je onderbroek. Maar wel leuk! En fijn, want met de hitte (ja het is hier nog steeds zo’n 40 graden gemiddeld, warmer dan het ooit in Nederland is geweest trouwens maar dat even als by-the-way’tje) is dat lekker verkoelend.
Na deze natte dag was het tijd om weer eens wat activiteiten te gaan ondernemen, want het 3 weken ‘stil zitten’ in Laos was wel even genoeg rust.

Als eerst stond een Thaise kookcursus op het programma. Erg leuk om weer eens te doen. Op een organic farm hebben we zes gerechten klaargemaakt, Chiel net wat andere dan ik, waardoor we een half kookboek aan Thaise gerechten kunnen maken. Jawel, dat bespaart straks wat kosten doordat we op vrijdag niet meer naar de Thai hoeven, maar het gewoon zelf kunnen maken J. Erg lekker!
’s Avonds hebben we aan onze shop-behoeften voldaan met Brian en Michelle, de gezellige Nederlanders uit de minibus naar Chiang Mai. Met tassen vol kwamen we terug, zodat we weer een pakketje konden maken om naar huis te sturen. Heerlijk om voor bijna gratis te kunnen winkelen!

De volgende dag was het de beurt aan de olifanten. Jawel, in Chiang Mai moet je minstens een keer een olifantendag hebben. Wij zijn naar het Elephant Nature Park geweest, een opvangkamp voor mishandelde olifanten. Inmiddels is dit kamp uitgegroeid tot zo’n 70 olifanten, die allemaal een eigen verhaal hebben. Een olifant was op een landmijn gestapt, een ander heeft 2 jaar lang niet geslapen en op speed geleefd om 24 uur per dag in de houtkapperij te kunnen werken en er zitten veel olifanten die gered zijn van de organisaties die regelen dat je op een olifant kunt zitten en rijden. Nadat je hier bent geweest wil je dat in ieder geval nooit doen. Want als je ziet hoe slecht ze behandeld worden.. afschuwelijk! Wij hebben op deze dag dan ook niet op een olifant gereden, maar hebben ze te eten gegeven en gewassen in de rivier. Echt een hele leuke ervaring. Zeker omdat er 2 kleine olifantjes waren van ongeveer 1 jaar oud, en dan wel alvast 300 kilo, die je kon aaien.

Omdat we veel goede verhalen hadden gehoord over Pai zijn we daar een aantal dagen later naartoe gegaan. Dit is een heel relaxed dorpje aan de rivier (die droog stond natuurlijk), waar je lekker tot rust kunt komen, naar live muziek kunt luisteren of gewoon lekkere shakes kunt drinken. Wij waren nog zo in de ontspannen sfeer van Laos dat we ons aan een yoga-cursus gewaagd hebben. Voor mij niets nieuws, maar voor Michiel wel. Maar het beviel goed en we zijn de volgende dag nog maar een keer teruggegaan voor een les.
Maar na een bijna dood-ervaring door de enge honden hier, echt waar, ik dacht serieus dat we door ze opgegeten zouden worden, besluiten we nog even te blijven en maar weer terug te gaan naar Chiang Mai.

Eenmaal aangekomen staat er een rugmassage cursus op ons te wachten. Bij Remco, een Nederlander die hier al een paar jaar woont. Erg leuk om te leren hoe je elkaar zo veel mogelijk pijn kunt doen. Want een ieder die wel eens een Thaise massage heeft gehad dat dit geen aaien is. Maar wie na deze opmerking nog steeds een massage van ons aandurft, vanaf augustus kunt u zich inschrijven voor een heerlijke martelmassage tegen een kleine vergoeding ;). Haha.

Na al deze drukte was het tijd voor wat dagen boeken uitlezen, verkopen en nieuwe inslaan (ja we zijn inmiddels al 4 keer in de boekenwinkel geweest om de voorraad te verversen) en een tempeltour. Jawel, het stikt hier van de mooie tempels in Chiang Mai! Daarnaast nog even plannen gemaakt voor onze trip naar Sumatra. Daar vliegen we morgen heen en ontmoeten we mijn zus Iris op het vliegveld in Medan. We hebben er zin in! En, niet geheel onbelangrijk, het strand komt weer onze kant op!

Liefs,
Michiel en Denise

P.S. voor de mensen die het leuk vinden om te zien welk traject we inmiddels al hebben afgelegd: http://maps.google.nl/maps/mm?hl=nl&ie=UTF8&ll=52.469397,5.509644&spn=1.800253,7.064209&z=7

Check m’n google map (helaas minder overzichtelijk doordat er meerdere pagina’s zijn, maar toch).

Er zijn 13 reacties op “Noord Thailand”

 1. Michiel. says:

  Wat een leuk verslag Denise en Michiel 🙂

  Ps lieverd het zijn 81 olifanten 🙂

 2. admin says:

  leuk verhaal weer foto’s zijn weer cool, ben helemaaaaaal niet jalours 😛

  misschien tot gauw

 3. dirk en alida says:

  Ha Michiel en Denise,

  Wat een fantastische foto’s hebben jullie weer gemaakt. Leuk hoor die olifanten en dan dat koken. Ik ben benieuwd Michiel. Trouwens die Thaise massage die zou ik nu wel kunnen gebruiken, ik zit hier gebroken op de bank na drie dagen kamp met groep 8. Erg leuk, maar behoorlijk vermoeiend. Nog veel reisplezier, groetjes van ons

 4. Brian en Michelle says:

  Wat toevallig zeg….

  Wij zaten ook in een busje naar Chang Mai en daar zaten ook twee onwijs leuke en gezellige Nederlanders in.

  Leuk verslag. Wij blijven jullie volgen.
  Have fun op Sumatra.

  Liefs van ons

 5. Marian van tante Cor says:

  Hoi Michiel en Denise!

  gisteren zelf thais gekookt, maar ben benieuwd naar jullie recepten. Kunnen jullie die niet mailen of zo?

  Geniet van de mooie reis!

  Groetjes, ook van Tante Cor ( die snapt nog steeds niet goed hoe dat kan dat ze alle foto’s kan zien)

 6. Leen en Corrie says:

  Lieve Michiel en Denise,
  Wat een mooie ervaring met die olifanten in het park. Denise, je straalde bij het wassen van die olifanten.Misschien iets om straks bij Artis te gaan helpen? Michiel, wij willen ook graag een Thaise massage, maar vooraf eerst lekker Thais eten of is het beter om dat achteraf te doen? Nu veel plezier in Indonesië en de groeten aan Iris.
  Veel liefs van ons.
  Leen en Corrie

 7. Thomas en Hannie says:

  Hoi Denise en Michiel,
  Wat een spannend verhaal over die hond gelukkig maakten de olifanten weer veel goed leuke foto’s van de olifanten, geniet maar lekker van al het moois en het thaise eten. Groetjes van Thomas en Hannie

 8. Opa van Beelen says:

  hallo, denise en michiel, het gaat de goede kant met mij op.
  De groeten van mij. Ik ben in Palengbang geweest in Indonesie, wie weet zien jullie dat ook.
  Opa.

 9. Opa van Beelen says:

  hallo, Denise en Michiel, het gaat de goede kant met mij op.
  De groeten van mij. Ik ben in Palengbang geweest in Indonesie, wie weet zien jullie dat ook.
  Mooie foto’s.
  Opa.

 10. Corrie en Leen says:

  Hoi het is dus Palembang wat Opa bedoelt

 11. Maartje says:

  Ach wat een leuke foto’s van die baby olifantjes, en wat goed dat er mensen zijn die zich over deze olifanten ontfermen.
  Weer erg leuke verhalen over Thailand. geniet in Indonesie. Groetjes, Maartje

 12. klaas en alice says:

  Hoi Chiel en Denise,

  Weer een mooi verhaal. We hebben genoten veel plezier op de verdere trip.

  Liefs Klaas en Alice.

 13. irene van den berg says:

  Hallo Denise en Michiel,

  Van Materna hoorde ik dat jullie nu in Bali zijn bij Martien. Graag wil ik zien wat jullie meemaken. Kun je mij de verslag sturen?

  Groet en liefs,
  Irene


Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag