Lake Tekapo en Christchurch

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Lake Tekapo en Christchurch

Vandaag verlaten we Omaru. Om half 12 worden we opgepikt van ons Hostel. Na een lange busrit van 5 minuten stoppen we. Er is in Lake Tekapo niet veel, dus we slaan onze boodschappen in voor de komende dagen. We vervolgen de weg en maken nog een stop bij een prachtig blauw meer. Aangekomen in Lake Tekapo zetten we de tent op en lopen een rondje. Vanaf onze tent is het nog geen honderd meter lopen naar het meer. We lopen langs het meer richting het ´dorpje´ na anderhalve winkel houdt het op en we lopen terug. Het is een erg mooi dag. We hebben al veel blauw water gezien in NZ, maar zo blauw als het water hier is hebben we het nog nooit gezien. ´s Avonds kletsen we bij met de mensen die hier al eerder aangekomen waren.

De volgende dag hebben we heerlijk uitgeslapen. Echter om 10 uur was het niet meer uit te houden in de tent en zijn we opgestaan. Op het moment dat we onder de douche wilden stappen, bleek dat de stroom er af lag vanaf 9 uur. Dan maar eerst ontbijten. Pannenkoeken stonden op de planning. Een geroosterde boterham werd het ook niet dus we eindigde met een heerlijk schaaltje yoghurt, het enige ontbijt zonder electiciteit. Om 11 uur begonnen we onze hike naar de top van Mount John. Het was weer een erg mooie dag. Mount John ligt op 5 minuten lopen van het hostel. Op de top van Mount John hadden we een prachtig uitzicht. We konden Mount Cook zien en hadden een geweldige view over Lake Tekapo. Terug bij het hostel doen we de was, zonnen even aan het meer, lopen naar het dorp en bezoeken een heel klein, prachtig kerkje.

Terug bij het hostel is er een nieuwe bus van Magic gearriveerd. We ontmoeten veel mensen die we al vaker hebben gezien. Bij het eten blijken we met een groep van meer dan 10 NL-ers te zijn. Het wordt een gezellige avond, we wisselen veel ervaringen uit. Zo zien wij wat foto’s van een wandeling in Mount Cook. Na foto één zijn we om, dit willen we zelf ook zien. We hebben alleen geen shuttle geboekt voorde dag erna en het is te laat om dit nog te doen. We informeren bij de mensen van het hostel en als we de volgende dag om kwart voor 8 klaar staan, kunnen we mee, als er plek is.

De volgende ochtend hebben we erg veel geluk. In 5 minuten hebben we geregeld dat we de twee laatste plekjes in de shuttle bus kunnen krijgen en dat we niet meer met de Magic bus mee naar Christchurch gaan, wat eigenlijk de planning was. De rit richting Mount Cook is erg mooi. En het is wederom prachtig weer. We hebben de Hooker Valley track gedaan. Deze brengt je naar de voet van Mount Cook en de gletsjer. We hebben een uur langer over de heenweg gedaan, omdat we zo veel foto’s hebben gemaakt. Alles was zo prachtig en bij elke stap veranderde het landschap weer. We hebben heerlijk een uur aan het gletsjermeer gelegen en zijn daarna weer teruggelopen. We hebben een tentoonstelling over de Nieuw-Zeelander Sir Edmond Hillary (de eerste Mount Everest beklimmer) bekeken en zijn toen in de shuttle terug naar het hostel gegaan. We kletsen tot laat in de avond met Kim (NL meisje) en lopen onder een prachtige sterrenhemel terug naar de tent.

Vandaag staat in het teken van: Doe vooral niet te veel. We starten met het bakken van pannekoeken, we douchen, kijken Forrest Gump, koken, kijken naar een prachtige zonsondergang en kijken vervolgens met 40 man de Titanic (alsof we hem allemaal nog nooit gezien hadden). Wat een heerlijke dag!

De volgende dag is het weer alles behalve om over naar huis te schrijven, maar om toch wat te verklappen, het regende. Na de middag arriveren we in Christchurch. Het inchecken bij het hostel gaat wat stroef. De eerste rekening de we krijgen bedraagt NZD 908,50. Hierdoor waren we lichtelijk geshockeerd. Over het algemeen is één nacht in een dorm voor twee personen heel wat goedkoper. Uiteindelijk krijgen we na 25 minuten toch een kamer toegewezen voor een normaal bedrag. Echter na 10 minuten moeten we verkassen, ze hebben ons de verkeerde kamer gegeven. De kamer waar we uiteindelijk in belanden, heeft een verschrikkelijke geur. Voor de rest lijkt het een prima hostel. Echt waar.

‘s Middags lopen we een rondje door Christchurch. We shoppen wat en kopen een kerstjurk! Na het eten hebben we even lekker niets gedaan en later op de avond gaan we de stad in. We hebben afgesproken met wat andere backpackers en hebben een erg leuke avond!

Het allereerste wat we vandaag doen is verkassen. We zijn beide meerdere keren wakker geworden van de stank en de rest is ook niet echt fantastisch. Gelukkig zit de YHA twee straten verderop, dus dat is makkelijk. Vandaag hebben we de kathedraal beklommen en we hebben het Art Centre van Christchurch bezocht. Dit is een grote straat met allerlei gallerijtjes en veel kleine marktjes. We lopen nog een rondje door het Canterburry museum en eindigen de dag in de Botanical gardens, we genieten hier van de schaduw. ‘ s Avonds zijn we uiteten geweest. We hebben er van genoten om bediend te worden!

Vandaag is onze laatste volledige dag in Christchurch, en de laatste dag in NZ. We ontbijten met een heerlijke koffie en muffin. ‘s Middags zijn we naar de bieb gegaan, om even lekker te internetten. Veel andere dingen waren er niet te doen vandaag, want het regende de hele middag. We koken nog een keer en maken alles op, kletsen met wat andere reizigers, kijken nog een film en gaan dan lekker ons bed in.

De volgende dag pakken we al vroeg onze spullen. We skypen even met thuis en gaan dan naar de airport, geven onze laatste NZ dollars uit, stappen in het vliegtuig, werpen nog één blik op NZ en weg zijn we.

NZ/Kiwi Top 10

1. Sweet as..
[Dit plakken de Kiwi’s tussen, voor en achter elke zin en liefst meerdere keren in één zin]

2. L&P
[Lemon & Paeroa, een heerlijke NZ’se sodadrink]

3. Het accent van de Kiwi’s
[Niet te verstaan, Fush en chups]

4. Jandals, flipflops, bare feet

5. Maori verhalen

6. Four seasons in a day

7. Te veel Nederlanders in NZ

8. Hokey Pokey IJs

9. Elk slot werkt anders en ze werken altijd anders dan je denkt

10. De ontzettende lieve, behulpzame en vriendelijke Kiwi’s

Er zijn 7 reacties op “Lake Tekapo en Christchurch”

 1. Bernadette says:

  Lieve twee,

  Gelukkig zijn jullie aan je inhaalrace begonnen. We waren even bang dat het er niet meer van zou komen na jullie fantastische tijd in Sydney. Het is weer leuk om alles te lezen maar een ding missen we de mooie beelden vandaar. Hopelijk komen die nog want die mag je ons en vele met ons niet onthouden.Nu kijken we uit naar alle verhalen van jullie paradijsje in Sydney bij Chris zoals je in je SMS stuurde.
  Ook jullie belevenissen en ervaring van jullie zeilwedstrijd tussen Kerst en Oud en Nieuw.Maak maar gauw even tijd om jullie reisverslag bij te werken. Want voor jullie het weten maken jullie al weer vele andere mooie momenten mee.
  Succes met het links rijden maar we begrepen dat het wel mee viel. Genniet ervan, doe voorzichtig en we hopen jullie snel weer een keer te spreken met skypen.

  Dikke kus,

  Bernadette

 2. Inge en Gerrit-Anne en John says:

  Lieve maori and aboriginal,

  Bedankt voor jullie historisch overzicht uit 2010. We waren bijna al vergeten dat jullie in NZ waren geweest (grapje!). Goed om het verhaal af te maken; we lezen het met plezier. Nu kunnen jullie met een schone lei beginnen aan Down Under. Natuurlijk hebben wij veel vragen: ZIjn de Aussies wel te verstaan? Hoe smaakt het ijs daar? Zijn de Aussies ook aardig? Schoenen (of laarzen voor Queensland)? Which season(s)? Only one? Aboriginal verhalen, of zeil verhalen? Open deuren? Wat drinken ze daar; wij dachten alleen maar BEER!? Stopwoordjes? En nog veel meer. Keep us posted!

  Kusjes,

  Inge, John, en Gerrit-Anne

  PS. Muncle John vindt het niet gepast dat jullie voor het oog van de hele wereld zijn topje beschrijven (hebben jullie hem echt gezien? )

 3. Leon says:

  GELUKKIG NIEUWJAAR!

  jullie zijn lekker bezig. Staan de nichten en neven nog steeds mooi op de foto by night? Stuur eens een foto van jullie by night!

  Marije je zit nog niet in geld nood? Je weet het; even je rekening nr doorgeven en dan maak euro’s over.
  Weet je wat; hierbij doe ik een oproep aan iedereen om massaal geld te storten voor die twee; dit doe je niet zo vaak.
  Dus wat is er mooier als je niet zoveel naar geld hoeft te kijken en alles kan doen wat je zou willen doen tijdens zo’n reis.
  Wie doet er mee?

  Geniet ervan meiden, mooie verhalen.

  Gr. Leon

 4. Carole says:

  Sweet as you are, nice are your stories. Sweet as chocolate, jealous as I am to be with you.

 5. Theo says:

  Zo meiden het is weer leuk om het laatste Nieuw Zeeland verslag te lezen en nu op naar de verhalen uit Sydney.
  Wat hebben jullie toch veel gezien en gedaan. Ik ben benieuwd naar de foto’s van het zeilen in Sydney, volgens de uitslagen hebben jullie het met de Troika niet slecht gedaan op vreemd water met een nieuw bemanningslid.
  In de laatste Waterkampioen staat een artikeltje over het WK 2012 in Sydney en over het plan om er 20 Nederlandsw
  Ynglings op het water te krijgen, jullie hbben nu ervaring, dus wie weet. XXX Theo

  PS Ik gaf deze reactie al op zondag maar hij was niet verzonden en inmiddels hebben we elkaar al weer gesproken, dus een beetje achterhaald.

 6. Thijs says:

  hallotjes!

  NouNou wat een verhaal! of jullie moeten vaker posten of minder leuke dingen doen! het is aan jullie voor de keuze!

  PS. klopt het dat we bij het verhaal van Sydney geen reactie kunnen plaatsen want dat staat der namelijk onder!
  en papa krijgt het niet voor elkaar om een reactie te plaatsen bij dit verslag hebben jullie hier iets van gemerkt?

  kusjes!

 7. Patrice says:

  Hoi Marije,

  Leuk om jullie verslag te lezen! Ik kan alleen maar zeggen, geniet, en inderdaad een paar foto’s erbij zou het verslag nog mooier maken.
  Veel plezier nog en let goed op jezelf en doe geen dingen die je moeder ook niet zou doen.

  Liefs Marije……………………..Patrice
  PS: wij wonen nog steeds in ons huurhuis, de verwachting is dat het nieuwe huis in de 2e week van februari bewoond is!


Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag