Hong Kong

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Hong Kong
Ni Hou!
2 maart
Tijdens de lange vlucht vanuit Melbourne hebben we beiden weinig tot niet geslapen. Gebroken komen we ´s ochtends om kwart voor 6 aan in Hong Kong. Nadat we onze visa hebben verkregen, wachten we op onze bagage. Er komt een vriendelijke meneer naar ons toe om te vragen of één van ons Miss Fejennis (of iets dergelijks) is. Na drie keer herhalen, mogen we zien hoe het wordt geschreven en dan blijkt het inderdaad over ons te gaan. Er is een message voor ons vanuit Melbourne. Ze hadden niet genoeg tijd (3 uur!) om onze tassen van het ene vliegtuig in het andere te krijgen. Conclusie: het staat dus nog in Melbourne! We geven onze gegevens door en ze beloven dat het morgen bezorgd wordt bij het hotel. Wij moeten dan later vandaag het adres van het hotel even doorgeven (we weten namelijk nog niet waar we verblijven) Daar staan we dan in Hong Kong City met alleen onze kleine rugzak, de kleren die we aan hebben en elkaar.
We kopen de Octopuscard (Te gebruiken voor ALLES, bus, trein, metro, supermarkt, restaurant) en gaan met trein en bus naar het YWCA hotel in Kowloon. Hier boeken we een kamer. Direct daarna duiken we voor een paar uur ons bed. Als we wakker worden (van de wekker uiteraard) nemen we een douche. Er zijn namelijk handdoeken, tandenborstels en zeepjes aanwezig in de kamer! De middag spenderen we in een winkel gebied dichtbij het hotel. We krijgen ontzettend veel indrukken. We eten een lekker broodje met iets. En lopen rondjes door de straten. Je hebt een straat met alleen maar sportswear winkels, een straat met electronica winkels, een ladies market straat enz. Omdat alle winkels zoveel op elkaar lijken weten we algauw niet meer waar we wel en niet geweest zijn. Eind van de middag gaan we ergens IETS eten. Al vroeg gaan we terug naar het hotel we kletsen nog wat, maar gaan lekker vroeg slapen om de verloren uurtjes in te halen.

Na 12 uur slapen worden we wakker. We nemen een snelle douche en gaan opzoek naar een ontbijt. De airport heeft het hotel gebeld en de tassen zullen deze middag pas arriveren. Na een ontbijt (twee heerlijke broodjes) gaan we nog even naar het hotel om te internetten en een plan te maken voor vandaag. Als we daar zitten komen daar plotseling onze backpacks aan! We zijn nog nooit zo gelukkig geweest! We zijn gelijk weer gaan douchen en schone kleren aan gaan doen. Dat voelt fantastisch!
De middag spenderen we bij de Chinese ambassade. Allereerst maken we een rondje door de stad met de bus. We hebben namelijk de bus de verkeerde kant op genomen. Dan gaan we met de ferry naar Wan Chai. Als we de ambasade gevonden hebben sluiten we achteraan in de rij, maar 71 wachtende voor ons…
Die avond eten we in een heel leuk restaurantje van 3m2 groot, waar niemand Engels spreekt en we gaan voor het eerst naar een winkeltje die allerlei gedroogd fruit, noten en vis (chineese snacks) verkoopt.

4 maart
We ontbijten bij een bakkertje op de hoek en gaan weer terug naar het hotel om een plan voor die dag te maken. Het wordt de Victoria Peak met mooi uitzicht over de hele stad (wat ervan te zien is door alle smog). Hierna gaan we alweer terug richting Kowloon, de wijk waar we zitten, laten ons nog een geweldig chinees kapsel aanmeten (vooral heel erg STEIL) en eten we allerlei dingen van de kraampjes op straat. Voordat we weer helemaal uitgeput in het hotel aankomen gaan we nog langs onze grote vriend met de chineese snacks en halen we nog wat gedroogd fruit.

Vandaag op zoek naar ontbijt! We lopen naar het ‘centrum’ van de buurt waar wij zitten. We nemen een keer een andere straat en komen uit op een klein marktje. Met niks in onze magen misschien niet zo’n best idee: ingewanden, vissenkoppen, paardenstaarten, levende kippen, gefrituurde kippen, levende visen, gedroogde vissen etc. Alles wat je op een lege maag niet wilt zien, hebben wij die ochtend gezien. Uiteindelijk hebben we een broodje bapoa en rode bonen pannenkoekjes gegeten.
Na ons ontbijtavontuur gaan we met de metro naar de Sik Sik Yen Wong Tai Temple. Wat een drukte! Het is zaterdag en ontzettend druk. De tempel (Taoïsme/Daoïsme) is ontzettend mooi en precies zoals je een chineese tempel voor je ziet. Iedereen steekt wierrook aan en bid daarmee naar de verschillende beelden. Door middel van stokjes bekijken ze hun toekomst. We eindigen de middag bij de Chi Lin Nunnery en de Nan Lian Garden. Prachtig en wat een tegenstelling met al die skytowers op de achtergrond.

6 maart
We komen langzaam op gang en lopen via de Ladiesmarket naar de Gold Fish Market. Zoals de naam al zegt, héél veel (goud)vissen, maar ook andere huisdieren als honden, katten en schildpadden. We kijken onze ogen uit. Via de Flower Market naar de Birds Market. De namen zeggen het al.
Eind van de middag doen we rustig aan in het Kowloon City Park. Zien wat Kong Fu en relaxen wat in het bomvolle park.

Zon!! Wat een heerlijke warme dag, dat hebben we gemist na Australië! We nemen de bus naar Stanley. Dit is op Hong Kong Island en duidelijk een rijkere buurt. Zelfs de Chineese kinderen spreken Engels met elkaar. We lunchen aan de boulevard, bekijken het Murray House en de Stanley ‘tourist’ Market.
Als we de bus terug nemen komen we langs Aberdeen. Wat een tegenstelling ten opzichte van Stanley! De hele rivier ligt vol met bootjes. Kleine bootjes, grote bootjes, niet zulke mooie bootjes, nog minder mooie bootjes, maar ondertussen zijn ze stuk voor stuk geweldig.
Die avond bekijken we in Tsim Sha Tsui de Avenua of the Stars. We lijken zelf wel the Stars, want we zijn interessanter dan de tegels van Bruce Lee en Jackie Chan. Iedereen wil met ons op de foto. Om 20.00u kijken we naar de recordhoudende lasershow ‘Symphony of Lights’, wat een beetje tegenvalt.

8 maart
De dag beginnen we op de Catstreet, Hollywood road en in Soho. Allemaal leuke kleine marktjes gallerijen en boetiekjes. Ook passeren we de Man Mo Temple. Het doet zeer aan je ogen om hier rond te lopen, zo blauw staat het van de wierrook. We lunchen in een tentje met allemaal chinezen aan tafel, waar we ons weer echt een attractie voelen.
‘s Middags halen we ons Chineese visum op bij de ambassade, dit ging heel wat soepeler dan toen we ons visum wilden aanvragen. In 10 minuten staan we buiten met een visum voor 30 dagen.
Via de Temple Street en de Jade Market op zoek naar iets te eten. Vandaag staat varkensdarm op het menu: verbazingwekkend lekker! We snacken nog wat chineese lekkernijen en gaan weer terug naar het hotel.

9 maart
Woensdag: horseracing. De eerste races zijn vroeg in de avond en we gaan op weg naar de Happy Valley Race Course. Wat een drukte! Wij, als echt goktalenten, hebben geen idee hoe dit werkt en vragen een chinees om wat hulp. Meneer geeft zelfs tips, wat de echte professionals hebben gezegd om op te gokken. We bekijken de statistieken en kiezen een paard uit: Nummer 10, met een grote kleine witte meneer op zijn rug. Er wordt in totaal meer dan 40.000.000HKD gegokt, per race en 8 races op een avond. Dat kunnen we natuurlijk wel gebruiken, al is het maar een deel ervan! We hebben heel veel vertrouwen in nummer 10, maar helaas.. niet eens in de top! We proberen het nog een keer, maar weer geen geluk. We kijken nog wat races en gaan dan doodmoe terug naar het hotel. Natuurlijk vergeten we niet onze dagelijkse portie gedroogd fruit bij onze meneer. Hij kan al een paar woorden Engels!

Inmiddels zijn we al aardig aan de Hong Kong-cultuur gewend. We kijken nog wel vies om als er iemand loopt te roggelen, maar we kijken niet meer gek op van het ‘rare’ voedsel. De varkensdarmen waren hartstikke lekker!
Vandaag, donderdag, hebben we een recovery-day. Na een hele week nachten van 10-11uur, zijn we toch een beetje moe.

Op naar het ‘echte’ China!

aLi en Van Es

P.S. Facebook zit er even niet in voor ons, deze website is namelijk geblokkeerd in China…

Er zijn 4 reacties op “Hong Kong”

 1. Gerrit-Anne says:

  Beste Miss Fejennis en co,

  Weer genieten van jullie belevenissen. Volgens mij passen jullie je overal aan. Al zal dat China wat moeilijker worden. Trouwens wel erg dat mijn dochter op paarden wed. Normaal weet je bij een loterij al dat je verliest. Als je dan ook nog gaat wedden op iets waar enige kennis je winstkans minder slecht maakt, dan ben je pas echt …. Achteraf begreep ik gelukkig dat dat $200 biljet niet van jullie was.

  Groeten van een kansloze statisticus,

  Gerrit-Anne

 2. Leon says:

  ni hoa, ni gjen piaola,

  even een tip, je kan via anonymouse.org je facebook wel bereiken.
  Die wordt nl. niet geblokkeerd door de fire walls.

  Nu krijg ik wel pas echt hiemwee als ik dit zo zie, ik kom eraaaaaannnnnn!

  Gr. Leon

 3. Engelien says:

  Ja, ik volg jullie anonturen nog steeds, heerlijk om the lezen, als jullie al van Hong Kong kunnen genieten, dan zal China zelf helemaal een feest worden voor jullie, vooral als je de kleinere plaatsen op gaat zoeken. Neem wel een “soft sleeper” als je met de trein reist daar!!
  Engelien

 4. admin says:

  WOW hongkong, vet zeg, daar woont mijn zusje 😀


Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag