Greymouth, Franz Josef, Wanaka, Queenstown, Dunedin en Oamaru

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Greymouth, Franz Josef, Wanaka, Queenstown, Dunedin en Oamaru

Hier zijn we dan weer! En omdat het zo ontzettend lang geduurd heeft komt er een extra lang verhaal!
Woensdag 1 December

Deze dag zijn we vertrokken naar Greymouth. Hier zullen wij 1 nacht blijven. Er is momenteel niet veel te doen in Greymouth en er hangt een vreemde sfeer. 10 Dagen voordat wij er aan kwamen is er een exlposie geweest in een mijn, waarna deze is ingestord. Hierbij zijn 29 mijnwerkers om gekomen.

Onderweg naar Greymouth hebben we verschillende stops gemaakt. Een van de stops was in de buurt van Westport. Hier hebben we een wandeling gemaakt langs een vuurtoren. De natuur was hier prachtig, onderweg zijn we het broertje van de Kiwi tegen gekomen. Aan het einde van de wandeling hebben we een seal kolonie bewonderd. De volgende stop waren de pancake rocks! Hier hadden we al veel over gehoord. Het weer was echter steeds minder aan het worden en het regende zelfs een beetje toen we hier waren. Maar de pancake rocks waren prachtig. Deze rotsen zijn opgebouwd uit dingen die op de zee bodem lagen en door de grote krachten van het water zijn samengeperst. Hierdoor zijn er verschillende lagen ontstaan. Uiteindelijk zijn ze zichtbaar geworden toen er een aardbeving plaats vond. Nu lijken het dus grote stapels pannekoeken. Omdat er allerlei stapels en gaten zijn in de rotsen spuit het water er keihard door heen en krijg je gigantisch mooie fontijnen.

Aangekomen in Greymouth worden we verwend met gratis bakery food. Dit houd in heerlijke broodjes en muffins voor niets!  We trekken al een paar dagen met een Belgisch meisje op Isabelle en die ontmoet hier haar reisgenootje weer (Marjan).  Met zijn allen gaan we boodschappen doen, niet alleen voor vandaag maar ook voor de komende dagen. We gaan namelijk naar Franz Josef en daar is geen supermarkt. Het was een heerlijke avond eerst gegeten veel gekletst en de avond afgesloten met een skype call naar Eef en Femke! Wat een feest!

De volgende dag zijn weer vroeg vertrokken. Onderweg zijn we gestopt in het plaatsje Hokitika. Hier werd veel Jade/Greenstone/Pounama verwerkt. Ook kon je hier in de werkplaats een kijkje nemen. De rest van de bustocht hebben we lekker een dutje gedaan. Aangekomen in Franz Josef bleek het inderdaad weinig voor te stellen. Zelfs aan onze tent plek was dat te merken. Het was namelijk geen echt gras, maar een gras matje. Deze middag hebben we even lekker niets gedaan. We hebben gelezen, gedoucht, in de zon gezeten en genoten van de heerlijke gratis popcorn.

De volgende dag moesten we vroeg op! We hebben een full day hike gemaakt op de Franz Josef Glacier. Allereerst kregen we een outfit aangemeten. Charmante schoenen, geitenwollen sokken, een oversized regen jas en broek, muts en handschoenen en een heuptas met de spikes. Met een bus werden we naar het begin punt gebracht. Hier werd de groep op gesplitst. Wij kozen voor de medium snelle groep. Het was niet heel verrassend dat we in een groep met alleen maar meiden zaten, want de gids had zijn looks mee. Het was een uur wandelen naar de gletsjer. We hebben gekeken bij de plek waar het water de gletsjer uitstroomd. Voordat we daadwerkelijk de gletsjer op konden moesten de spikes worden ondergebonden. De eerste stappen op het ijs waren vreemd. Je hebt toch het idee dat je uitglijdt maar we waren er al gauw aan gewend. Al snel kwamen we er achter waarom alle gidsen zo’n goed gespierd boven lichaam hadden. Hun taak was namelijk een redelijk goed begaanbaar pad creeeren voor ons. Ben (onze Maori gids) sloeg hele trap treden in het ijs met een grote pikhouweel. Het stond hem goed.  We kregen verschillende loop technieken aangeleerd en kropen door smalle spleten. Na de lunch hebben we stijle afdalingen gemaakt en door ijsgaten geklommen. Onderweg zagen we veel water stroompjes en hele diepe water gaten. Het water was heerlijk om te drinken! Ben heeft ons goed vermaakt. We hebben onderweg veel oude Maori verhalen gehoord. Aan het eind van de dag waren we moe, maar wat een fantastisch mooie dag hebben we gehad! Terug bij het hostel zijn we even gaan ontspannen in de Spa pool. ‘s Avonds zijn we de enige bar in Franz onveilig gaan maken. Hier waren alle backpackers en het was een leuke avond. Toen de karaoke werd in gezet, zijn wij lekker de tent in gekropen.

Zaterdag 4 December

Op naar Wanaka. De eerste stop vandaag was al na een half uur. Bij the mirror lake. Echter waait het vandaag en spiegelt het helemaal niet. Maar het is toch prachtig met Mount Cook en Mount Tasman op de achtergrond. We hebben een prachtige busrit door Mount Aspiring National Park. Ook hier is het water weer prachtig blauw, genieten we van mooie watervallen en de prachtige bergen. Het laatste deel van de tocht rijden we langs Lake Wanaka en Lake Hawea. Het weer is inmidels prachtig, geen wolkje aan de lucht. Aangekomen in Wanaka gaan we opzoek naar een camping. Na het opzetten van de tent en het draaien van een was gaan we Wanaka in. Al snel belanden we aan het strand want het is te warm om wat anders te doen. Hier komen we onze Belgische reismaatjes weer tegen en we besluiten heerlijk Fish en Chips te eten. We gaan nog even mee naar hun hostel doen een spelletje en kruipen de tent in. Deze nacht heeft onze tent zich echt bewezen. Van hoos buien tot wind hozen, hij heeft alles doorstaan.

De tweede dag in Wanaka hebben we heerlijk uitgeslapen! Dit konden we wel weer eens gebruiken! Smiddags zijn we naar Puzzling World geweest. Hier was een gigantische groot doolhof en verschillende illusiekamers. Eind van de middag hebben we boodschappen gedaan met de meiden voor een heerlijke bbq. Het werd een hilarische avond. Er bleek een groep van 8 NLse gasten in het hostel te zitten en die hadden besloten ook te bbq-en. We hebben de hele avond niets anders gehoord dan Nederlandse muziek. We hebben onze flip flops bij de bbq gezet, sinterklaas liedjes gezongen en zelfs een chocolade muntje gekregen van zwarte piet! Wie had dit ooit verwacht: Sinterklaasavond vieren in NZ.

Onze laatste dag in Wanaka hebben we wederom lekker uit geslapen. Vlak naast de tent stond een gigantisch grote kersenboom. Deze hebben we een paar kilo lichter gemaakt. We hebben er heerlijk van staan snoepen en twee bakjes gevuld voor de komende dagen. Tegen de middag zijn we naar de busstop gelopen. We komen deze dag laat aan in Queenstown. We doen boodschappen en eten heerlijke wraps samen met de meiden.

Dinsdag 7 December

Milford Sound.
We zijn vandaag weer vroeg vertrokken uit Queenstown voor een dagtrip naar Milford Sound. Via Te Anau rijden we naar Milford Sound. We maken onderweg verschillende foto stops en genieten van alle mooie dingen die we zien. Het weer zit ons erg mee vandaag. Strak blauwe lucht. In Milford Sound zijn we op een boot gestapt. We varen langs de zeehonden, prachtige watervallen en genieten van het mooie uitzicht. Op het moment dat de boot wil keren om terug te varen, komt er ineens een groep dolfijnen aan zwemmen! Ze zwemmen langs de boot en blijven ons volgen. Er is er 1 met een baby. Ze lijken onvermoeibaar en blijven achter ons aanzwemmen. We hebben echt veel geluk, want het schijnt niet vaak te gebeuren en wat zijn ze mooi! Onze dag kon niet meer stuk. Na een lange busrit terug, hebben we snel gekookt bij aankomst in Queenstown. Hierna hebben we nog een rondje gelopen en zijn gaan slapen.

Dunedin
Onze bus bracht ons vandaag naar Dunedin. Onderweg stopt de bus in een plaatsje waar je heel goedkoop, hele grote en hele lekkere ijsjes kan krijgen. Hier laten wij ons door verleiden en even later zaten we met een heel groot ijsje weer in de bus! Yummy! ‘s Middags in Dunedin hebben we een rondje gelopen langs de winkels en de stad bekeken. Dit was onze laatste avond met Marjan en Isabelle, zij vertrekken de volgende dag.

De volgende dag zijn we betijds op gestaan. Veel te doen vandaag! Allereerst zijn we naar het oude railwaystation gelopen. Dit is een prachtig gebouw, maar het wordt inmiddels niet meer als station gebruikt. Daarna hebben we een rondleiding gehad in de Cadbury Chocolat Factory. Onderweg kregen we heel wat lekkere chocolaatjes toegestopt! ‘s Middags zijn we naar de universiteit gelopen. Dunedin schijnt een van de grootste studentensteden in NZ te zijn. Echter zijn er nu weinig studenten te vinden want het is het begin van de zomervakantie. Op de universiteit hebben we wat rond gekeken. We hebben een rondje door het museum gelopen en een optreden van een drumband bijgewoond. Eind van de middag zijn we lekker met een boek op de bank gekropen!

10 December

Het weer vandaag is niet fantastisch, we wilden een wandeling maken. Maar nadat we de eerste bus gemist hadden en het begon te regenen hebben we de plannen gewijzigd. We hebben ons zelf eerst verwend met een overheerlijke koffie, daarna met een fantastische zelf gemaakte lunch, vervolgens een middagdutje en aan het eind van de middag zijn we lekker naar de bios gegaan (The Social Network, een aanrader!). We merken de laatste dagen dat we erg moe zijn. Het klinkt raar maar al dat reizen kost meer energie dan dat het lijkt. Vandaag dus maar even een offday gehad, zodat we er daarna weer tegen aan kunnen.

We vertrekken uit Dunedin. Het weer is prachtig (en dat was de afgelopen dagen wel anders), dus daar zijn we blij mee. Onderweg hebben we een stop gemaakt bij de Moeraki Boulders. Het is vreemd dat dit zo kan ontstaan! Al voor de middag komen we aan in Oamaru. Dit is een klein, maar erg leuk plaatsjes. Er staan hier prachtige gebouwen (alsof we in Rome zijn beland). Alle gebouwen hier zijn gemaakt van Oamaru Limestone. Er hangt een bijzondere sfeer in dit plaatsje. Ook is er een radio station waar je zo naar binnen kunt lopen om een kijkje te nemen. Hier zit een oude man met zijn cd collectie en allemaal oude radio’s om hem heen. We eten vroeg deze avond, omdat we naar de yellow eyed pinguins willen gaan kijken.  We zijn naar het uitkijkpunt gelopen en hebben er een paar gezien. Ze waren echter erg ver weg. Later op de avond zijn we naar de Blue pinguins gaan kijken. Deze konden we op 5 minuten lopen van het hostel bewonderen. Tegen de schemering kwamen ze aan land. Ze zijn totaal niet bang voor mensen en leken onze aanwezigheid nauwelijks te merken. Wat een prachtige beestjes!

Vandaag zijn we door een hele oude straat in Oamaru gelopen. Hier hebben ze allerlei gallery’s en oude winkeltjes. Ook is hier een Hollandse bakkerij waar we genoten hebben van een stukje speculaas.  ‘s Middags hebben we door de public gardens gelopen en ‘s avonds weer bij de Blue Pinguins geweest.

Morgen vertrekken we naar Lake Tekapo, dit is de laatste stop voordat we in Christchurch aankomen. Over een week vliegen we al naar Sydney! De tijd vliegt als je het naar je zin hebt.

Liefs,
Lonneke en Marije

Er zijn 16 reacties op “Greymouth, Franz Josef, Wanaka, Queenstown, Dunedin en Oamaru”

 1. Anna says:

  Lieve meisjes!
  Wat een gave avonturen weer.
  Toch een paar dingen die opvallen:
  – de karakoke gaat aan en jullie gaan naar huis?
  – is er in dat land zulke waanzinnige natuur, moet je op een grasmatje je tent opzetten?
  – Radio station op die manier: fantastisch!
  – ‘Ben heeft ons goed vermaakt’, haha!
  En als laatste:
  De plaats waar je heel goedkoop lekkere ijsjes kan krijgen, hebben jullie daar ook een adres van..?
  En, wie is Lucy 2? Die snap ik even niet helemaal 🙂

  Dikke kussen en veel liefs

 2. inge says:

  lieve Lonneke en Marije,
  Wat is dit waanzinnig leuk om zo met jullie mee te reizen, met je verhalen en de mooie foto’s erbij. Er is zo veel wat ik graag met eigen ogen zou willen zien. Wie weet in de toekomst dan mogen jullie mee om te “gidsen”.
  Blijf je avonturen goed bijhouden want wij willen er hier niets van missen.
  Geniet nog een week van NZ en dan op naar Australie: een nieuw te ontdekken gebied.
  liefs van het thuisfront.

 3. Ralph en Jenneke says:

  hey zijn jullie vanaf 4 januari ook nog in sydney?? dan komen die vrienden van ons ook daar aan!!! dus als je nog iets nodig hebt…. (iets kleins want heb al gehoord dat ze ook een bagageprobleem hebben… )
  have fun girls!

 4. Vincent says:

  Gletchers zijn echt geniaal! Wat een goede uitvinden 😛

  Jullie zijn lekker bezig, blijf genieten en bloggen!

 5. conny says:

  Hoi Meiden!!

  Het is weer prachtig, wat een mooie reis maken jullie!!!
  Day jullie af en toe moe zijn, lijkt me vrij normaal!! Als ik dat zo allemaal lees, lijkt me veel relaxen
  ook wel op z’n plaats…
  Hier is het vroeg donker en gelukkig is het ijs weggesmolten op de stoep, maar er komt kwakkelweer,
  beetje vriezen, beetje dooi… Volgende week zondag de Bruggenloop, dat is ons Hoogtepunt van de week!!
  Veel liefs, genieten maar, Conny

 6. Lucy en Richard says:

  Weer leuk om te lezen en wederom lekker herkenbaar. Inderdaad reizen maakt moe, maar eventjes een relaxdagje en je kunt er weer tegenaan.
  Hier is het alles behalve zomer, dus geniet daar ook nog maar extra van.
  Veel plezier, Lucy

 7. Engelien says:

  Jullie maken prachtige fotos, ik geniet er van, er is nog heel wat sneeuw op de mountains zie ik. Wij gaan a.s. maart weer eens naar het zuid eiland. Nog even genieten van de rest van het zuid eiland (Christchurch) en dan naar Sydney, weer een heel andere wereld daar. Maar dat zullen jullie zelf wel ontdekken. Ik zal jullie verslagen blijven volgen. Liefs hoor, Engelien

 8. Gerrit-Anne says:

  Bedankt voor alle verhalen. Wij worden er ook bijna moe van. Misschien moeten jullie een weekje vakantie nemen. Bij jullie is het tenminste lekker weer! In Minniapolis waar het gisteren -20 graden celsius. Jullie schieten zeker ook heel wat fotoos. Van de getoonde selectie zijn wij erg onder de indruk. Wie weet zit er nog een reisboek in. We zullen de uitgever van Frank vast waarschuwen. Kusjes, Gerrit-Anne

 9. Lonneke says:

  Bedankt voor alle leuke berichten. Wij viden het net zo leuk om jullie verhalen als jullie de onze. Morgen vertrekken we naar Christchurch en we beginnen langzaam af te tellen. Soms zijn we verdrietig, omdat we NZ moeten verlaten, maar als we denken aan de avnonturen die ons te wachten staan kunnen we weer lachen. Sweet as!

 10. Bernadette says:

  Lieve Marije en Lonneke,

  Nog maar 4 -5 nachtjes slapen en dan………………gaan jullie Christchurch verlaten. Voor jullie moeilijk maar ook wij moeten dan die mooie foto’s van N- Z gaan missen. Al die prachtige verhalen ,ook die komen niet meer.
  Maar gelukkig gaat jullie droomreis weer verder na een vlucht naar Sydney en gelukkig reizen ook wij weer met jullie mee via de prachtige foto’s en jullie leuke manier van schrijven.
  We hopen natuurlijk op nog een verhaal van jullie laatste dagen in N Z we kijken er naar uit!

  Veel liefs vanuit Ouderkerk

 11. H&H says:

  hallo Marije ( en Lonneke natuurlijk)

  Van Je moeder hoorde ik dat Nieuw Zeeland verlaten hebt en goed bent aangekomen in Sidney.
  Vorige week kregen we je kaart. Wie had kunnen denken dat onze eerst kerst en nieuwjaarswensen van jou zouden zijn.
  Heel erg leuk hoor!!! Dank je wel hiervoor.
  Alle verhalen en prachtige foto’s hebben veel indruk op ons gemaakt.
  Nu zijn we natuurlijk erg benieuwd naar jullie belevenissen in Australië!
  Kom maar op hoor met al die verhalen en beelden.
  Hier alles in voorbereiding voor kerst ( mogelijk een witte)
  Niet normaal hoeveel sneeuw er is gevallen de afgelopen tijd.
  En super glad! Zo glad dat Hans zaterdag is gevallen en nu naast 2 sneetjes naast en boven zijn oog een gezwollen en blauw oog heeft opgelopen.Gelukkig heeft hij er nu niet veel last meeer van!
  Fijne kerstdagen en een geweldige jaarwisseling toegewenst voor jullie tweetjes!!!
  Groeten en liefs uit Tilburg

 12. Luud en Jan Willemsen says:

  Hallo Marije en Lonneke,

  We genieten van jullie verslagen en merken dat jullie het naar je zin hebben. Via de tamtam gehoord dat jullie nu in Australie zijn. Nog hartelijk bedankt voor je kaart. Over het weer in Nederland zullen jullie wel uitgebreid geinformeerd zijn. Geniet nu daarom maar van het lekkere weer aan de andere kant van de wereld.
  Wensen jullie nog fijne kerst dagen en een goed en gezond 2011 toe.

  Liefs
  Luud en Jan

 13. Maarten en Mabel says:

  Hi Meiden,

  Geweldig om jullie avonturen te kunnen volgen! De foto’s spreken ook boekdelen!
  Hier ligt momenteel ongeveer 10cm sneeuw, wederom een witte kerst!
  Wij wensen jullie bijzonder warme feestdagen en een spetterende jaarwisseling in Sydney!
  Geniet ervan! We kijken uit naar jullie volgende verhalen!
  Grtjs, Maarten en Mabel

  PS: hoe zat het nou ook alweer met die ‘x*rated stories’?

 14. Femke says:

  Merry Christmas!

 15. Jasper says:

  Hoi Dames,

  Leuk om jullie verhalen zo te lezen. Ben erg benieuwd naar jullie Yngling verhalen met de NED 74
  Veel plezier met jullie verdere reisavonturen en alvast een succesvol 2011 toegewenst.

  Kus, Jasper

 16. Wim & de Tigers says:

  Beste Lonneke and friends !

  Wij lezen af en toe ter inspiratie de mooie verhalen. Prachtige natuur, wordt tijd dat ik mijn familie in NZ ook eens opzoek . Namens alle Tigers wens ik jou en reisgezellinnen een prachtig vervolg en natuurlijk een heel mooi en swingend 2011 !!! Goede reis naar Australie. Wim


Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag