Cocoon del Sur Peru

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Cocoon del Sur Peru

Cocoon del Sur

Het is woensdag avond half 11, op weg naar een nieuw avontuur. Alle wegen de stad in staan vol. Witte en rode lampjes staan stil, komen in bewegen en komen weer tot stilstand. Neon- en lichtreclames geven kleur aan de nachtelijke metropool die bruist van energie. Ik zit in de luxer dan luxe Cruz Del Sur bus, space age ingericht, met kille tl verlichting, strakke vormgeving en dito geklede stewardessen, voorzien van bovenmaats relaxfeautuilles. Een groot contrast met het Peru dat aan het raam voorbij trekt. We zijn op weg naar Trujillo, de noordkust van Peru.

Stad uit is het aardig doorrijden. De bus gaat voort, wiegt gemoedelijk over het asfalt. De behulpzame stewardess wijst ons op de mogelijkheden. Maar ik heb geen zin in een bioscoop kaskraker van 3 jaar terug en luister ontspannen naar lounge en chill out op mijn iPod. Vanaf de tweede etage van de bus kijk je hoog boven al het andere verkeer en de muren en schuttingen van de meeste huizen uit. Wat de ervaring nog surrealistischer maakt.

De Cruz del Sur gaat onverstoord voort over het asfalt. Peru heeft zich al van vele mooie kanten laten zien. Van het oerwoud naar het strand en de zee. Van het Andesgebergte met zijn Inka trail en Machu Picchu naar de heilige vallei van de Inka’s. Via de armoedige hoogtevlakte van de Altiplano, naar het Titicacameer en de ravijnen van de Colca Canyon.Van het Vulkaanlandschap rondom Arequipa, naar de ruige woestijn rond Nasca en weer terug naar de zandstranden van zuid Peru. Wat een enorme diversiteit aan landschap, culturen en bouwwerken! Om de paar dagen een geheel nieuwe omgeving, een geheel nieuw avontuur. Tijd om het allemaal te bevatten is er niet, thuis lijkt een eeuw geleden. Het fototoestel legt geduldig elke belevenis vast, verwerken komt later wel.

De Cruz del Sur glijdt voort door de nacht op weg naar wederom een nieuw avontuur. Nog slechts 3 dagen Peru te gaan. Op de lauweren rusten is er ook die laatste dagen niet bij! In een straffe planning staan nog 3 belevenissen aan de noordkust van Peru op de planning. Te beginnen bij het ‘te ver voor 3 dagen weg liggende Trujillo. 600 kilometer van Lima. Soortgelijk aan nog even met de bus van Amsterdam naar Parijs en terug. Bij Truijillo liggen de ChanChan ruïnes van het Chimu volk met zijn hiëroglyfen, de Huaca del sol en de la luna van het moordlustige Moche volk met zijn bloederige rituelen en kleurrijke muurschilderingen. Dat moet ik zien.

De nachtbus wiegt verder en gaat voort. De Cruz del Sur, het periodieke rustpunt tijdens het wisselen der bestemmingen. Gedwongen ontspannen in een reisplan voor powertravelers en avontuur junkies. Morgenvroeg 7 a.m. openbaart ze Trujillo. Mooi op tijd om nog even een tour door de regio te organiseren en…. het vervoer richting Chimbote, nog verontrustend ver van Lima waar zondag de vlucht naar huis vertrekt.

Een uur van Chimbote ligt Casma en de Sero Sechin ruines. Volgens de lonely planet ‘one of Peru’s granddaddy archeological sites’ Decenia lang werd dit gezien als de oudste nederzetting in Peru met zijn origine 3500 jaar terug. Hiëroglyfen op de ruïnes nemen je er zo mee naar terug. Hoe ik er ga komen zou ik niet weten en er vertrekken is een nog groter mysterie, but I’ll be there!

Halverwege Casma en Lima ligt Baranca, onveilig als het zijn kan, maar wel met Caral om de hoek. Sinds de jaren 80 vaandeldrager als het om Peru’s en Zuid Amerika’s oudste beschaving gaat. 5000 jaar oud! De nederzetting die inzicht gaf in de ontwikkeling van onze huidige samenleving. Van individuele stam naar complexe samenleving met hiërarchie, taakverdeling en ruilhandel. Gotta see that! Het is dan al weer zaterdag, dag 3 van dit avontuur. Opportunistisch plannen we de nacht nog voor het onveilig maken van het nachtleven van Lima met onze nieuwe lokale vrienden. Cocktails @ Miraflores, met een hangover het vliegtuig in?

We gaan het zien, de Cruz del Sur schommelt verder de nacht in. Of het niks kost loungen Kruder en Dorfmeister verder op de iPod. I take you places you have never been, before you met me…. Het wordt tijd voor dromenland. De Cruz del Surf wiegt verder de nacht in, my cocoon to travel time and space.

The final Peruvian adventure awaits, activate sleep mode…

Vincent  Check Cocoon del Sur   Hyves

Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag