Citytrip Angkor Cambodia 2006

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Citytrip Angkor Cambodia 2006

Het ‘is hier nu 5 uur smorgens en ik sta op Singapore airport, ingetjekt en klaar om rechtstreeks naar Siem Reap te vliegen  Nog ff lekker wat tijd verliezen hier met dat gratis internet op de airport

******** Travel issues ********
Het originele plan was om met de slaaptrein, elcheapo naar KL te travelen, om vandaar uit ook elcheapo te vliegen naar Siem Reap. Maar die slaaptreintje bleek toen ik me daar gister voor aanmeldde uitverkocht te zijn.  Geen tickets meer. Dus ik denk nah, lekker dan, Cambodia gecancelled!

Maar daar wilde mijn zus niks van weten, dus die boekt een nieuwe ticket voor me, one-way ticket Sing to Siem Reap. (niet vragen wat dat allemaal kost ) Het gaat allemaal toch gebeuren. SWEET  Op naar de grootste tempelmonumenten ter wereld, Angkor Wat en dan natuurlijk naar Ta Phrom, daar hebben ze gedeeltes van Tomb Raider opgenomen.

******** Indiana Jones ********
Cambodia Rules!  Als het Oerwoud van Malaysia al indruk maakte, dan moet je daar nu nog ff eeuwenoude ruines van UBER koele tempels bij denken.
De tempels hier zijn fantastisch groot en versierd met heel veel Buddha/Hindu beeldhouw-werk. Echt indrukwekkend.    En daar het zo groot is kun je hier de hele dag ronddolen, zonder 1 keer hetzelfde te zien. Het is echt onwerkelijk als je bedenkt hoe ze hier eeuwen geleden met deze bouwwerken geleeft moeten hebben, met rituelen en alles. Damn dat was me een tijd!

******** Apsaras’s ********
Ik weet niet wie die Apsara’s in de oertijd heeft bedacht en gemaakt, maar die moet t wel naar zijn zin gehad hebben. Apsara betekend Goede vrouw, voor god. Als ik het beeldhouwerk mag geloven het figuurtje van pamela met de verlichte gelaatsuitdrukking van de Buddha tjek de pics dan weet je wat ik bedoel…

ik zeg doe mij er maar 3

********  Best warm, 35 graden!  ********
Het is hier trouwens ongekend warm, graadje of 35 en met een redelijk hoge luchtvochtigheid, zweet ik met helemaal rot hiero! Ik heb vandaag denk 3 liter drinken gedronken om het een beetje bij te houden. Maar goed, ik hou wel van warm dus vooruit

******** Khmers zijn ok ********
De Khmers hier, zijn erg relaxte lui. Na jaren Killing fields en onrust in het land, had ik wel wat anders verwacht, maar de mensen hier zijn erg aardig. Tuurlijk proberen ze je van alles aan te smeren, maar ze zijn er nog niet zo bedreven in als de Thai, die hebben al wat langer geoefend denk. Bovendien is alles redelijk goeikoop. Je zit hier voor 4 us $ heerlijk te eten. en voor 5 us $ koop je een gecopieerde lonely planet  Hier in het centrum, in het dorpshuis staat de tv aan op boxen  en er wordt dik gegokt op de Thai (Khmer) boxers. Weer is wat anders als voetbal

******** Floating City ********
De taksi chauffeur houdt het allemaal maar net bij,  respect!  dus ik boek de taxi tempel naar tempel en om alles in 2 dagen te zien, wil ik ook nog ff naar de floating city. Om daar de zonsondergang te zien. Ik met de boot door de city cruizen, maar dat bleek niet echt spannend te zijn. Die mensen hebben gewoon helemaal niks en uit pure armoede wonen ze maar op het water.

Kinderen fokken kunnen ze hier trouwens wel als de beste,  wat een hoop kroost overal… Daar het laag water is, is het grootste gedeelte van de stad verzonken tussen de bomen. Ik besluit dus maar terug te gaan uit de floating city, om de sunset op een berg met uitzicht op Angkor te tjekken. Whoop blaffe met die taksi terug naar Angkor. Ik besluit de taksi een tip te geven Van een heftige sunset was alsnog geen sprake daar er wat bewolking was, maar t was een prima trip

********  Buddha Lounge bar  ********
Ik besluit mijn laatste dagje af te sluitn in het centrum van Siem Reap en waar anders als in de Buddha Lounge Bar. Heeeeerlijk gegeten, Milde chicken curry opgediend in een soort kokosnoot. Fruit salade met maffe fruitsoorten als Dragon Fruit (Ziet er uit als paarse kiwi) Maar het best waren misschien nog wel de COCKTAILS Damn hoe lekker! Na de Beach Monkey, Sinpgapore Sling en een Blue Hawaii, besluit ik er maar vandoor te gaan, voor ik echt niet meer kan lopen. Die longdrinks boeken ‘m er hard in na een hele dag rondlopen, verkennen, weinig eten en veel zweten

******** Cambodia Rules ********
Tot nu toe vind ik Cambodia wel het tofste landje. Relaxte mensen, prachtige monumenten en natuur, heerlijk eten en niet te duur. Dus met weemoed neem ik afscheid van dit prachtige land… I Will be back!

Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag