Chinese steden

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Chinese steden

Lieve mensen,

We zijn alweer 2 weken verder sinds ons vorige verslag, dus tijd voor een update! Voornamelijk gaat dit verslag over de grote steden in China want we zijn van stad naar stad gereisd om in het zuiden van China uit te komen, waar we nu zitten.

Vorige keer waren we net aangekomen in Beijing in ons hostel. Beijing is groot, massaal, druk, lawaaierig en vies. We waren dus extra blij met de tips die we van Wiebe, mijn oud huisgenoot, hadden gekregen. Zo konden we ons in die chaos en massa een beetje wegwijs maken. En ondanks de drukte, het lawaai en viezigheid hebben we een hoop moois gezien! Als eerst zijn we naar het park gegaan dat naast de verboden stad ligt. Vanaf hier heb je een prachtig ver uitzicht over de verboden stad. Als er niet zo veel smog was geweest… Dat heb je in een van de meest vervuilde steden ter wereld. Toch wel de moeite waard. Daarna een wandeling door de verboden stad gemaakt. Erg mooi om alle paleizen en kostbaarheden te zien van de verschillende regeerders die hier hebben gezeten. Door naar het Tiananmen plein, een enorm groot plein waar het mausoleum van Mao Zedong op staat. Ook hij wilde liever niet in het openbaar tentoongesteld worden, net als Lenin, maar ook zijn opvolger heeft zijn wens genegeerd. Na een vermoeiende dag terug naar onze houten plankjes in het hostel, ach dan slaap je toch wel goed. De dag erna rustig aan gedaan, even naar het Olympisch dorp geweest en op tijd naar bed gegaan om ons klaar te maken voor The Great Wall. En dat was ie! Na wat tegenslagen hebben we hem toch bereikt en dat was alle moeite dubbel en dwars waard! Met een kabelbaan naar boven, een stukje over de muur gelopen met super mooie uitzichten (en foto’s!) en terug met een rodelbaan. Ja, dit kan met recht een Great Wall genoemd worden!
Als laatst hebben we nog een kijkje genomen in de Lamatempel, die vlak achter ons hostel lag. Super mooie tempel met een 18 (geloof ik) meter hoge gouden Buddha. Hier werd ook nog flink gebeden en bij elke Buddha die er op het complex stond, werden 3 wierookstokjes aangestoken als ‘donatie’. Interessant! Als laatst nog even gauw het Zomerpaleis opgezocht, maar het was zo koud dat we snel teruggegaan zijn naar het hostel om onze tas te pakken en richting het station te gaan. Het megagrote ‘ik-hoop-dat-ik-ooit-m’n-trein-op-tijd-vind’ station.

Gelukkig ging dat goed en was het na Beijing de beurt aan Xi’an. Een hele verademing om hier aan te komen. Er zou iemand van het hostel op ons staan te wachten met mijn naambordje (heb ik altijd al willen zien). Helaas bleek dat niet het geval te zijn omdat onze trein 2 uur vertraging had. Maar ach, met het geluk dat wij altijd hebben vond de jongen die gasten probeert te regelen voor het hostel ons vanzelf en kwam alles toch nog goed. Anyway, deze stad is super overzichtelijk doordat er een grote stadsmuur (18 meter breed, je kunt er dus gemakkelijk over heen lopen/fietsen, wat ook veel mensen doen) om het midden van de stad is heen gebouwd. Zo kun je in ieder geval niet verdwalen en gewoon lekker rondlopen! Dat hebben we dan ook veel gedaan, lekker struinen door de huge shoppingmalls van 10 verdiepingen en vooral even uitgerust. Hoogtepunten in de stad zelf zijn de Drum&Bell Tower die de kern van de stad zijn (alles is daaromheen gebouwd), de moskee in de moslimwijk en de Big Goose Pagoda. Maar natuurlijk was de belangrijkste reden om deze stad aan te doen voor het bezoeken van het Terracotta leger. Wow! Dit wordt niet voor niets het achtste wereldwonder genoemd. Wat bizar! Het complex dat je kunt bezoeken bestaat uit 3 grote hallen met allemaal soldaten. In de grootste hal zijn dat er zelfs 6000! Een deel is dan nog niet uitgegraven, maar je krijgt zeker een beeld van hoe immens groot het is. Geen een van die soldaten heeft eenzelfde gezicht, wat nog het meest aparte is. Stel je eens voor hoeveel werk het dan is om te maken. Niemand weet het echter precies want het schijnt dat de keizer die bedacht heeft om het leger te laten bouwen, alle personen die er ook maar iets van af wisten of mee te maken hadden gehad, mee heeft begraven in zijn graf. Kortom, niemand wist meer iets van het bestaan af na zijn dood. Bijzonder dus!

Na flink uitgerust te hebben in Xi’an was het dan tijd voor onze treinrit naar Chengdu. Lekker luxe een 4 persoonscoupe voor onszelf, dus dat was prima te doen. En dit keer werden we wel opgehaald van het station. De stad zelf was helaas niet zo charming als Xi’an, dus gauw een plan gemaakt voor de 2 dagen dat we hier zouden blijven. Eerst zijn we naar Leshan gegaan om de Giant Buddha te bekijken. In een mooi stukje natuur staat hier de grootste Buddha ter wereld! Ja en dan is het ook echt heel groot, 71 meter hoog! Op z’n grote teen kan je zelfs picknicken, aangezien die 18 vierkante meter groot is. Cool! De dag daarna was het dan eindelijk tijd voor de panda’s. Jaaa! In een groot breeding centre, waar ze proberen de panda’s voor te laten planten en uitsterven tegen te gaan, hebben we super veel leuke, lieve, schattige panda’s gezien. Heel leuk!

En nu? Nu in Kunming. Na een 24 uur durende vieze treinrit (ja, met kakkerlakken ieeeh!) vanaf Chengdu zijn we hier aangekomen. Lekker even een 2 persoonskamer na alle dorms om ons klaar te maken voor de verdere reis door het zuiden van China. Morgen nemen de bus naar Dali en maken we ons klaar voor mooie dorpjes tussen de bergen aan een meertje enzovoorts. Graag maken we jullie op het laatst nog even jaloers door te zeggen dat het hier met een graad of 20 aangenaam is om buiten te zijn. Succes met de -10 die jullie kant op komt ;), maar natuurlijk ook veel plezier met schaatsen als dat er in zit!

Liefs,
Michiel en Denise

Hier weer wat foto’s van Michiel z’n dagboek weer. Hopelijk foto’s van de muur, het terracotta leger en de panda’s later.

Er zijn 21 reacties op “Chinese steden”

 1. leen en corrie says:

  Lieve Chinareizigers,
  wat een gaaf verslag zeg! Wat een prachtige dingen hebben jullie al gezien. Na een beetje puzzelen is het dagboek van jou, Michiel ook erg leuk om te lezen. Jullie hebben vast mooie foto’s gemaakt. We zijn benieuwd.
  Liefs Leen en Corrie

 2. Ha Michiel en Denise,
  Heerlijk weer iets van jullie te vernemen. Jullie zien wel bijzonderen dingen, dat Terracottaleger is zeker bijzonder. Je dagboek is heerlijk om te lezen, Michiel.
  Groetjes van ons allemaal.

 3. Tinus55 says:

  Ola,

  Weer mooie verhalen zeg.!! Potver, ben benieuwd naar de foto’s!! Je dagboek is prachtig!! Heb er weer heerlijk om kunnen lachen.
  Groeten,

  Tinus

 4. Tim en Lilian says:

  简体中文版(Lieve schatten)

  De elfstedentocht zit er tot nu toe helaas nog niet in, maar de eerste sneeuwvlokken zijn vandaag gevallen.
  Fantastisch om jullie verhaal weer te lezen en wat hebben jullie al veel mooie dingen mogen zien!!En chiel wat genieten wij van je humor. Voor jullie volgende toilet ervaringen, laat een Chinees een zitplankje(één horizontaleplak met daar onder 2 verticaleplankjes)timmeren zodat je lekker kan zitten, lekker handig en fris om meetenemen!
  Have fun en geniet ervan
  Liefs en dikke kus,
  Tim en Lilian

 5. Denise says:

  Yes!
  Eindelijk is het gelukt om de foto’s op de website te krijgen. Na veel pijn en moeite.. Als je op pagina 2 en 3 kijkt van de foto’s, dus na het dagboek van Michiel, zie je al het moois!

  Liefs,
  Michiel en Denise

 6. Vincent says:

  haha die zwaffel tegen de drum ook

  gaaf hoor al die foto’s uhhhhh

  IK WIL OOOOOOOOOOOOOOK WEER WEG 😛 de handrem van mijn auto zat vanmorgen vastgevroren en het is hier behoorlijk wit

  geniet ervan daar
  Vincent

 7. niels says:

  Hola kindercola,

  klinkt weer goed allemaal!! Hier begint de winter echt aan de poort te rammelen,
  morgen zelfs overdag onder nul. Genietse daar!

  Ciao,
  niels

 8. leen en corrie says:

  Wat een prachtige foto’s!!! Wat indrukwekkend dat Terracottaleger zeg. En heerlijk eten zo te zien. Prachtig allemaal.
  Harry heeft het ook naar z’n zin zagen we. Truus maakt het ook goed in Steenwijk.
  Hier is het echt winter,hoor. Geniet van alles, goede reis .
  liefs van ons.

 9. Inge en Rob says:

  hey chiel en den
  Wat een prachtige foto’s! nooit gedacht dat t zo mooi zou zijn in China. en chiel wat een grappige verhalen weer. altijd al afgevraagd hoe een wc in china er uit ziet 😉 lijkt trouwens hetzelfde als die gore franse wc’s langs de weg yak! haha we wensen jullie nog veel succes daarmee! en natuurlijk nog heel veel plezier op jullie ontdekkingsreis!! Wij blijven jullie verslagen lezen!!
  liefs Rob en Inge

 10. niels says:

  mooie foto’s!! Indrukwekkend hoor dat stenen leger! Ik dacht toch dat die chinezen met genoeg mensen zijn daar…..

  Hier nog steeds sneeuwstormen!

  ciao,
  niels

 11. Koos en Coby says:

  Hoi,
  Leuk verhaal en mooie foto,s . Het wel duidelijk dat jullie in een heel bijzonder land zijn.
  V.w.b. het Terracotta-leger moesten Coby en ik helemaal naar Assen ( ook een hele afstand ) om daar een klein stukje van
  het leger te zien, zo indrukwekkend zo als jullie het ervaren hebben was het natuurlijk niet, maar toch…….
  Het is leerzaam voor ons om met jullie mee te wandelen door China.
  What’s next ???
  Liefs van Koos en Coby uit een besneeuwd en koud Holland.

 12. Maartje says:

  Wat een indrukken doen jullie op. Zo’n treinreis is wel heel bijzonder, die kakkerlakken….
  Geweldig dat terracotta -leger, mooie foto’s en wat een onwijs komische dagboekaantekeningen. Ik geniet met jullie mee.

  Liefs vanuit een besneeuwd kerstdorp, Maartje

 13. Lieve Chiel en Denise,

  Wat een bijzondere foto’s over dat terracottaleger. Leuk om te bekijken en die boeddha zo reusachtig. Heerlijk eten hebben ze daar zeg, die chinese fondue mmm!
  Geniet ervan wij genieten met jullie.
  Groetjes vanuit een koud en wit Noordwijk.
  Dirk en Alida

 14. Thomas en Hannie says:

  Hoi Denise en Michiel, jullie hebben weer een fantastisch reisverslag gemaakt. Zo beleven we jullie ervaringen mee. De foto’s zijn indrukwekkend. Veel plezier en we blijven de reis volgen.
  Heel veel groetjes van Hannie en Thomas.

 15. Klaas en Alice says:

  Hoi globetrotters,

  Wij wensen jullie hele prettige feestdagen een goed begin en een hele fijne reis toe.

  Liefs Klaas en Alice

 16. Michiel says:

  Hallo,

  Leuk om al jullie spannende reisverhalen te lezen (die niet zo heel spannend, maar wel leuk zijn). Hier in Nederland is het koud, het sneeuwt en vriest al een week of twee. De schaatsen zijn alweer uit het vet gehaald. En Michiel, jammer dat je niet Ajax – WHC kon kijken in Amsterdam, we hebben 14 – 1 gewonnen (jammer dat we de nul niet konden houden, maar toch). Ik heb trouwens eindelijk een huisje gevonden. Een appartement van 50 m2 naast het Amstel station! Hoe dan ook, hele fijne feestdagen en ik kijk uit naar het volgende reisverslag.

  Michiel

 17. Theo en Dineke says:

  Hallo Michiel en Denise
  Erg leuk om weer even bij te lezen en de foto’s te zien. Echt een andere wereld he en zou je zo’n ” pandaatje” niet zo mee willen nemen?
  Fijne feestdagen en genietse….
  Gr. Theo en Dineke

 18. Cat says:

  Wow, klinkt fantastisch en wat een mooie foto’s!! Bij deze wens ik jullie nog een inspirerend en subliem 2010!! Dat de reis zich maar op deze manier mag voortzetten en dat jullie ons op de hoogte blijven houden (zijn we stiekem ook een beetje op wereldreis…… nou ja, in gedachten dan). ENJOY the good life! Liefs Cat

 19. Ans Ballering says:

  Ha Reizigers,
  Ik heb zojuist weer eens een kijkje genomen op julie site.
  Mooie foto’s en met plezier de verslagen gelezen.

  Groetjes Ans

 20. maart en nien says:

  hai lieverds, we zitten hier in xi’an in hetzelfde hostel als jullie! maar waar staan jullie namen op de muur?we zoeken ons rot!
  we hebben ons even laten inspireren door jullie reisverslag, leuk! vandaag gaan we naar het terracotta leger.
  dikke kus van ons.

 21. hv says:

  cooooooooooooooooooooooooooooool


Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag