Abel Tasman National Park

Ontvang updates per email!
Geef hier jouw email adres op:

Tags

Abel Tasman National Park

Na heel wat voorbereidingen voor onze lange tocht door het Abel Tasman National Park, gaan we redelijk op tijd naar bed, want we worden de dag erna al om 7.00u opgehaald… Dat hadden we beter niet kunnen doen! Tot 3.30u werd er in het hostel gitaar gespeeld en om de 10 min arrrrriiiiiiiibaaaa gegild. We hebben geen oog dichtgedaan, want om 5.00u begonnen de vogels alweer te fluiten. Uiteindelijk om 6.00u ons bed uit, ontbijten en de bus in richting Abel Tasman.

We werden met de bus in Marahau afgezet en daar begon onze lange wandeltocht. De eerste dag moesten we met volledige bepakking van 2 x 10kg (slaapzak, tent, matjes, 2x een avondmaal, 3x lunch etc, bikini etc.) 6 uur wandelen, maar we hadden er zin in!

Na de slechte start van die ochtend, was ’t het allemaal wel waard. Super mooie wandeling over een beetje tropisch bospad, met af en toe ineens een prachtig uitzicht over super mooie witte stranden met azuurblauwe zee en natuurlijk prachtig weer, blauwe lucht en 30 graden!

Na 6 lange uren wandelen (viel toch wel wat tegen met die 10kg extra op je rug), kwamen we aan op Torrent Bay. Een mooi strandje met een soort wad aan de ene kant van het duin en de zee aan de andere kant. Daar hebben we onze tent opgezet en ons helemaal volgespoten met deet, vanwege alle vervelende sandflies. We hebben daar nog heerlijk gezond en naar eetbare schelpen gezocht, totdat er een man met een zeilbootje naar ons toekwam om te vertellen dat we beter ergens anders konden zoeken naar die schelpen, omdat ze daar minimaal twee keer zo groot waren. Prima, hij liet het ons zien en wandelden achter hem aan. Wat handige tips van een local, is nooit weg. Marc vertelde ons dat het zijn verjaardag was en dat hij hier met een aantal vrienden was om te genieten van de mooie natuur. Hij wilde ons wel even voorstellen. We liepen achter hem aan, nog steeds in de waan dat het een prachtig natuurgebied was… Totdat we bij de vrienden van Marc aankwamen, in 1 woord: New Kids. Zelfs aan deze kant van de wereld droegen ze de trainingspakjes, hadden ze de matjes en gemiddeld maar 4 tanden in hun mond. We hebben heel hard gelachen, maar na een uur hebben we ze gelukkig vriendelijk kunnen bedanken en zijn we zo ver weg gelopen dat we toch nog een beetje het alleen op de wereld idee terugkregen.

De volgende dag weer vroeg op en gelukkig nog maar 4 uurtjes lopen richting Onetahuti. Vier hele zware uren met veel klimmen en dalen, maar wat we ervoor terugkregen was ge-wel-dig. Een witte baai met blauwe zee, helemaal voor ons alleen! Heerlijk genoten en lang aan het strand gezeten. Tegen de schemering zagen we zelfs nog twee zeehonden in de zee en nog geen moment later komt er een pinguin langszwemmen. Deze werd steeds door de golven het strand op gerold en waggelde toen weer het water in. Zo is die de hele baai heen en weer afgegaan! Een super mooi gezicht.

De laatste dag in Abel Tasman hadden we onze relaxdag. Het begon een beetje bewolkt, maar we moesten toch op pad om onze mosselen met laagtij te zoeken voor het avondeten. We hebben bijna 30 enorme mosselen gepakt en er was nog meer dan genoeg voor 100 andere mensen. Gelukkig klaarde ook de lucht helemaal op en hebben we nog lekker aan het strand kunnen liggen. Om 15.30u opgepikt door de watertaxi en via een zeehonden eilandje teug naar Marahau en weer terug naar Nelson.

Aangekomen in het hostel hebben we onze heerlijke mosselen gegeten en na een gezellig avondje met een paar reisgenootjes ons bed in. Een echt bed, in een echte kamer met ensuite en een kitkat chuncky, omdat we de laatste nacht in dat hostel zo’n slechte nacht hadden gehad. Een goede deal, maar helaas weer een zelfde nacht als eerder! De dag erna weer geklaagd en gelukkig ons geld teruggekregen en naar een ander (duurder) hostel mogen gaan voor dezelfde prijs.

Vandaag hebben we weer een rustdag gehad na al die slapeloze nachten en vanavond hopelijk nog een goede nacht als toetje! Morgen vroeg op en op weg naar Greymouth. Hier blijven we maar 1 nacht, omdat het jammer genoeg op dit moment niet de leukste stad is om te verblijven. Hopelijk maken we niet veel mee van het drama dat zich daar afgespeeld heeft.

Heel veel liefs,

Marije en Lonneke

[geo_mashup_map height=”200″ width=”650″ zoom=”6″ add_overview_control=”false” add_map_type_control=”true”]

Er zijn 9 reacties op “Abel Tasman National Park”

 1. admin says:

  heeerlijk zo’n strand verhaal, terwijl hier mijn auto vastvriest en de eerste marathon op natuurijs al weer heeft plaatsgevonden :S Damn I hate the cold!!!

  dus ja top om even de ellende hier te ontvluchten en weer even met jullie mee te reizen 🙂

  veel plezier daar en keep them stories coming

 2. Joop says:

  Prachtig, maar mosselen bah! Gekookt ruikt het naar muffe zaterdagen.
  De beschrijving van de New Kids is wat summier en het lijkt alsof jullie niet kapot van hen waren.
  Waar waren hun andere tanden?
  Hier straffe oostenwind waarbij het voelt alsof je …… bevriest in je broek.

 3. Engelien says:

  Weer een paar ervaringen rijker!! Wat een prachtig gebied he, fijn dat jullie zo genieten. Behalve de sandflies gaat het kamperen lekker in de grotere tent? Kijk regelmatig naar jullie verslag en denk aan jullie. Ga zelf morgen voor een paar dagen naar Brisbane om onze zoon en family op te zoeken. Hou je taai in Greymouth, je kunt er toch niet veel aan doen en ook toch daar is het weer genieten,

  Liefs,

 4. Noor says:

  Haai Lonneke en Marije,

  echt super leuk om jullie verhalen te lezen! Wat is het daar onwijs mooi.
  Het is een beetje onwerkelijk om jullie op het strand te zien staan, terwijl ik al heel de week zwaar verkouden op mijn bed lig!
  Nog heel veel plezier, ik lees met jullie mee!

  Groetjes uit het verre Rotterdam en de rest van mijn fam

 5. Marije en Lonneke,
  Met veel plezier volg ik jullie reis,in zo,n korte tijd zo veel gezien en leuke
  dingen gedaan. Geweldig de trip naar het Abel Tasman National Park wat een ervaringen
  prachtige foto,s, lekker strand met een maaltje mosselen toe,andere mensen ontmoeten het kan niet op .Hier is het koud gevoelsmatig heel koud oosten wind.Geniet ,geniet en wij wachten rustig jullie volgende mail af.
  Liefs tante Ria

 6. Bernadette says:

  Lieve Twee,

  Geweldig verhaal weer en heerlijk om zo mee te mogen reizen. Geweldig die mosselen en is dit bordje toeval of bewust zo Hollands? Jullie foto’s zijn echt fantastich ,ze staan nu op ons digilijstje en zo nu en dan bekijken we ze vooral als het hier zo koud is om dan wat op te warmen door jullie zonnige gezichten en de prachtige stranden.
  Geniet van de komende weken op dit zonnige zuidelijke eiland.J e kan het bijna niet geloven al bijna een maand weg en wat hebben jullie al genoten dat belooft nog wat.

  Veel liefs van ons drie T T B

 7. Lucy en Richard says:

  Hallo Dames,

  Eindelijk eventjes de tijd gehad om jullie eerste verslagleggingen door te nemen. Wat is het allemaal herkenbaar en gelukkig nog steeds zo fantastisch!
  Jullie gaan wel als een speer, maar zien gelukkig wel heel veel.

  Geniet lekker verder, ik wacht met smart op het volgende bericht.

  Groetjes,
  Lucy

 8. Vivianne says:

  heeee Ari en Lon, wat een goede berichten! Word helemaal blij van het lezen van jullie verhalen en avonturen. Geniet ervan meiden! Keep us posted, doet me goed in dit koude NLse weer (jaloezie, jaloezie haha). Liefs viv

 9. Ralph en Jenneke says:

  ooooh ik liep een beetje achter dus vandaag (zondag) effe lekker jullie verhalen gelezen…………..maaaar ooooh had dat beter niet kunnen doen… JALOERS!!!! al die leuke dingen die jullie meemaken, dat geweldige weer, en die enorm gave FOTO”S!!
  zit ik hier in Tilburg , koud, winter, wel met een kerstboom in huis maarja dat kan niet op tegen die geweldige verhalen. nou meiden wacht jullie volgend jaloersmakend verhaal weer af! ( Na 4 januari heb ik nog twee mensen die mij jaloers gaan maken vrienden van ons vertrekken dan ook richting Australie voor 6 maanden snik snik! )
  Keep up the good stories! A Big HUG 4 You 2


Laat ook een reactie achter

Copyright © 2019 Leuk reisverslag